изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:18 EEST
ШЕФЪТ НА "ФАРИН" Е ГОТОВ ДА СЪДИ ДЪРЖАВАТА В СТРАСБУРГ    
НовиниБългарската държавна администрация води фирмата към фалит

Заради данъчното в Добрич и забавеното вече една година връщане на над 2 млн. лв. ДДС във "ФАРИН" заплатите за февруари са намалени наполовина. За март може изобщо да не получат заплати 260-те работещи в холдинговата група. Агрофирмата е спряла да изплаща кредитите и лизингите си. Това се посочва в отворено писмо на изпълнителния директор на "ФАРИН" АД Веселин Бакърджиев. То е адресирано до председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Румен Овчаров, до министъра на финансите Пламен Орешарски, до областния управител на Добричка област д-р Ердинч Хаджиев, до изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, до кмета на Добрич Детелина Николова, до директора на ТД на НАП - Добрич Петя Банкова, до Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, до Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. В писмото се казва: "В предходните няколко месеца уведомих всеки от Вас за продължаващата почти една година данъчна ревизия на "ФАРИН" АД, във връзка с която се задържа възстановяването на платения от нас ДДС. С настоящото държа да Ви уведомя, че това доведе до драстично нарушаване на прогнозния ни паричен поток, поради което и към момента дружествата от икономическата група "ФАРИН" АД изпадат в сериозно финансово затруднение. Считано от 1.02.2009 г. заплатите на всички 260 работещи в холдинговата група са намалени наполовина, поради което и част от служителите подадоха молби за напускане. В случай, че данъкът не ни бъде възстановен, е твърде вероятно заплатите за месец март да не бъдат изплащани изобщо. Вследствие на горното прекратихме и обслужването на кредитите и лизинговите си договори и очакваме кредитните институции да започнат принудителни действия срещу нас. Ако държавата не ни възстанови в най-кратък срок данъка добавена стойност, който сме претендирали, фирмата ще бъде доведена до фалит и причината за това няма да е световната финансова криза, а българската държавна администрация. Безучастни ли ще останете към това?!"   
Пред НДТ Веселин Бакърджиев коментира, че ако предприетите действия не доведат до резултат, той е готов да съди държавата в Страсбург.
 


Сходни връзки

ШЕФЪТ НА "ФАРИН" Е ГОТОВ ДА СЪДИ ДЪРЖАВАТА В СТРАСБУРГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди