изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:44 EEST
В СЪДА ШЕСТ ЖИВОПИСНИ ПЛАТНА НАПОМНЯТ ЗА БЛИЗКОТО МИНАЛО    
Ред и сигурност

Втора колекция картини от своя фонд предостави Художествена галерия – Добрич, на Добричкия окръжен съд. Това е следваща стъпка в осъществяването на политиката на културната институция за разширяване на достъпа и запознаване на съдии и съдебни служители с богатството на нейния фонд.



Новата изложба е в стил реализъм с подчертан битов характер. Платната носят настроението и показват типични моменти от едно отминало време – махалата, селската къща, позабравени дървени предмети. Темата обединява шест творби на утвърдени имена в българското изобразително изкуство. Русенският художник Стойчо Русенов е представен с две картини - „ Натюрморт с цветя” и „Натюрморт с талаш”. Включени са двама софийски автори - Димитър Димитров с „Дървени предмети” и Стефан Янев с „Изоставена къща I”. „Къща в края” се казва творбата на бургазлията  Йордан Маринов.

В експозицията присъства добричкият художник Никола Даскалов с платното „Махала”. Той е роден през 1941 г. и е завършил Великотърновския университет, специалност „стенопис”. Работи в областта на живописта.

 


Сходни връзки

В СЪДА ШЕСТ ЖИВОПИСНИ ПЛАТНА НАПОМНЯТ ЗА БЛИЗКОТО МИНАЛО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди