изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:07 EEST
НАЗНАЧАВАТ ПСИХИАТРИЧНИ ЕКСПЕРТИЗИ ЗА ДВАМА ПОДСЪДИМИ ЗА ОПИТ ЗА УБИЙСТВО    
Ред и сигурностПсихиатрични експертизи на подсъдимите за опит за убийство Ергинч Ю. Ш.  на 39 години и Нермин Ю. Б. на 35 години, поискаха адвокатите им на проведеното вчера заседание по делото.

Те представиха медицински удостоверения, че Ергинч Ш. страда от дете от лека умствена изостаналост и епилепсия, а Нермин Б. е получил депресия, защото се терзае от неправилно, според него, повдигнатото му обвинение.

Двамата братя са обвинени, че в съучастие и като съизвършители на 26 юли 2007 г. в Добрич са направили опит да умъртвят 39-годишния Тодор Н. А. Според обвинителния акт потърпевшият отишъл да потуши междуличностен конфликт, предизвикан от брат на обвиняемите, но те влетели в двора  и Нермин Б. ударил с бухалка Асенов по главата. Ергинч Ш. му нанесъл втори удар по главата с дървена квадратна греда. При третия удар Асенов паднал на земята, а обвиняемите продължили побоя, дори след като съпругата и съседка на пострадалия легнали отгоре му и го защитили с телата си.

Добричкият окръжен съд назначи психиатрични и психологични експертизи за двамата подсъдими. С тях ще се изясняват преживяванията им преди, по време и след деянието, за което отговарят, а също да се установи годни ли са да участват в съдебното производство и да се направи оценка на личностното им развитие. Съдът е длъжен да назначи поисканите експертизи, съгласно нормите на закона и предвид представените в днешното заседание по делото нови доказателства.

Съдът прие психиатрична експертиза на Тодор А., с която е установено, че той страда от травмена цереврастения, получена от претърпяната при нанесения му побой черепно-мозъчна травма. В рамките на днешното съдебно заседание след обяд предстои да бъде изслушана и съдебно-медицинска експертиза на потърпевшия. Вещите лица ще посочат по съществуващите писмени доказателства какви увреждания е получила жертвата  при извършване на деянието.

 


Сходни връзки

НАЗНАЧАВАТ ПСИХИАТРИЧНИ ЕКСПЕРТИЗИ ЗА ДВАМА ПОДСЪДИМИ ЗА ОПИТ ЗА УБИЙСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.18 секунди