изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:22 EEST
Борисов: Правителството се подиграва със София    
НовиниДо края на годината в столицата ще бъдат построени още 20 детски градини. Това съобщи столичният кмет Бойко Борисов, който откри ремонтираните сгради на училище и детска градина в с. Горни Богров.

Въпреки това Борисов изрази убеденост, че пак ще останат деца, за които няма да има свободни места в детските градини. Причината за това е, че е не възможно само за няколко месеца да се направят детски гради, в които да бъдат настанени около 9 000 деца.
Столична община влага големи усилия, за да удовлетвори желанията, увери градоначалникът и като пример посочи и първата копка на детска градина в Панчарево. По думите на столичния кмет такова мащабно строителство на детски градини не е имало. Преди мен само са се закривали, а през последния един месец ние открихме поне 5-6, отбеляза той.
Борисов коментира, че правителството се е подиграло с администрацията на столицата, като е отпуснало само 5 млн. лв. за 2 млн. души, който живеят в града. На откриването днес той беше придружаван от кмета на Щутгарт Волфганг Шустер и заради това си позволи да посъветва журналистите да попитат кмета на Щутгард, ако канцлера Меркел даде 2 млн. лв. за града му каква ще бъде реакцията. “Усмивката му е многозначителна. За съжаление живеем в такова време и с такова правителство”, каза Борисов. Той обяви, че до 18 юни всеки ден може да бъде откриван нов обект, защото такава е инвестиционната програма на общината./БЛИЦ
 


Сходни връзки

Борисов: Правителството се подиграва със София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди