изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:26 EEST
Силно земетресение разтърси централна Италия    
По света
Шест души са загинали по първоначални данни при земетресението, което разтърси през изминалата нощ централна Италия, съобщиха италианските медии, цитирани от Асошиейтед прес, на която се позова БТА.


Четири деца са загинали в нощ в Акуила, административен център на областта Абруцо, други четири деца са извадени живи от развалните на жилищата им, съобщи агенция Анса, позовавайки се на местната болница. Възрастна жена и малко момиченце, са загинали в съседното градче Фосса, съобщи частната 24-часова телевизия Sky24, а осем души са в неизвестност в друго съседно градче, Сан Деметрио деи Вестини. Информацията бе потвърдена от кмета на Акуила Масимо Джаленте.
Властите в Италия съобщиха, че земетресението, регистрирано в 3,32 ч., северно от град Акуила (на около 100 км североизточно от Рим), в планинския район Абруцо, е с магнитуд 5,8 по Рихтер и епицентър на дълбочина 5 км. Според американския сеизмологичен център трусът е с магнитуд 6,3 с епицентър на 95 км североизточно от Рим на дълбочина 10 км. Вторичен трус с магнитуд 4,7 е регистриран малко след земетресението, предшествано от слаби трусове с магнитуд 3,5 и 3,9, твърдят италианските власти, цитирани от ДПА.
Част от пътя от Акуила за Рим е разрушен. Камбанарията на цървата в Акуила е рухнала, катедралата в града също е пострадала, частично се е срутило ученическо общежитие, разрушени са много сгради в старинния исторически център. Според Агостино Миоцо, служител от гражданска защита, цитиран от Ройтерс, хиляди жилища са разрушени и хиляди хора може да останат без покрив.  dir.bg
 


Сходни връзки

Силно земетресение разтърси централна Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди