изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 12:09 EEST
Взривиха скала, за да погребат Биляна до децата й    
Новини
30-годишната Биляна Панюкова бе погребана до двете й деца в родното й село Осиково в събота в 17 часа, пише вестник "Струма". За да изкопаят гроб на Биляна, който да е в непосредствена близост до този на двете й деца, на гробарите се наложи да използват взрив, за да разбият скалата.


Цялото село Осиково и хора от съседните села Рибново и Скребатно, роднини и близки от целия регион се стекоха в родната къща на майката на Биляна Фикрие Парапанова да кажат последно сбогом на младата жена, която е третата жертва на жестокия изверг Манчо Панюков.
Биляна бе погребана до двете си деца Еди и Иво, които загинаха от ножа на баща им Манчо Панюков, който хладнокръвно закла синовете си по особено жесток начин. Кметът на община Гърмен Ахмед Башев и кметът на село Осиково Митко Дедьов бяха сред траурната процесия и не сдържаха сълзите си, покрусени от голямата трагедия на фамилията.
Майката на Биляна - Фикрие, бе съсипана, преди няколко месеца погреба сина си. Освен че погреба двете си внучета Еди и Иво, тя погреба малко след това майка си и съпруга на обгорялата й в пожара сестра Анифе Зелева. На погребението на дъщеря си обаче тя буквално се срина. На няколко пъти припадаше пред изложеното за поклонение тяло на дъщеря си.
Няма да я бъде старата Фика, досега я държеше надеждата, че поне дъщеря й Биляна ще се оправи, но всичките й майчини очаквания рухнаха. Очаквахме Биляна да се върне от болницата жива, защото докторите вече даваха някакви надежди. Същата вечер около 21 часа тя говори с майка си по телефона и й каза, че се чувства добре. Няколко часа по-късно - към 3,15 часа, е починала. Осем операции й бяха направени. Казват, че белите й дробове изненадващо са блокирали и Биляна спряла да диша, нареждаха жените, които наблюдаваха погребението на разстояние от гробищата, тъй като религията им забранява да присъстват на погребенията.
Над 500 мъже извършиха ритуала по погребението на 30-годишната Биляна, те не криеха сълзите си. Баща й Мурат Парапанов, който преди дни бе изписан от “Пирогов”, но все още не е възстановен напълно и е с бастун, бе докаран на гробищата да изпрати второто си дете.
На 9 септември миналата година синът му Мурад-младши се върна в Осиково в отпуск след двегодишен гурбет в Испания. Часове след като оставил багажа си и набързо се видял с майка си и сестра си, той катастрофира с автомобил на братовчед си между Осиково и Скребатно и загина. Баща му така и не успя да го види жив, тъй като бе на работа в гората, не бе разбрал за трагедията и се прибра едва след погребението.
Мурад Парапанов не можа да изпрати и двете си единствени внучета Еди и Иво, защото в нощта на убийството им той бе закаран по спешност в “Пирогов” заедно с другите обгорели от пожара в къщата му, който предизвика зет му Манчо, като заля къщата му, него, дъщеря му Биляна и още трима роднини с бензин и ги подпали.
Законодателят да гласува извънредно смъртна присъда за тройния убиец Манчо Панюков, настояват хората от Осиково. Според тях доживотният затвор не е никакво наказание и докато е жив, Манчо Панюков ще бъде хранен в затвора с парите на данъкоплатците, сред които са и почернените родители, близки и съселяни. dir.bg
 


Сходни връзки

Взривиха скала, за да погребат Биляна до децата й | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди