изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:38 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ЕДЕЛВАЙСИ ЦЪФТЯТ В ДОБРИЧ    
ЛюбопитноОтглежда ги специалистът от Института по пшеницата и слънчогледа н.с. Иван Белчев. Причината това планинско цвете да се появи в Добруджа е любопитството на учения. Преди четири години той си купил семена от еделвайс в Англия, опитал се да ги отглежда според инструкцията, но семената така и не поникнали. Тогава Иван Белчев поставил последните 10 семена в изкуствена хранителна среда. От тях поникнал само един еделвайс, но по метода на клоналното микроразмножаване ученият получил стотици нови растения. Оттук води и началото си градинката от еделвайси в двора на лабораторния комплекс в Добрич на ИПС.

РАБОТНИЦИ ХВАНАЛИ ДИРЕКТОРА СИ ДА... КРАДЕ ЯЙЦА

Седмица преди Великден работници в Хибридния център в село Златия хванали директора си Валентин Желязков да изнася незаконно яйца. На 4 април те открили в багажника на служебната "Лада", с която Желязков дошъл във фирмата, картон с 19 яйца, всяко от тях голямо поне колкото две нормални. Работниците твърдят, че това не са първите прегрешения на директора. Обвиняват го още, че ползвал трактористите на Хибридния център да обработват земите, които арендувал.
НДТ - 6 април 1999 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ЕДЕЛВАЙСИ ЦЪФТЯТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди