изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:27 EEST
Расте броят на жертвите на труса в Италия    
По света
Жертвите на земетресението, разтърсило централна Италия рано тази сутрин, достигнаха 40 души, съобщи италианска телевизия, цитирана от Ройтерс, на която се позова БТА. Сред жертвите има поне пет деца. Десетки души се водят безследно изчезнали. От труса с продължителност около 20 секунди в областта Абруцо пострадаха над 15 000 сгради.


Десетки хиляди души са останали без покрив, очаква се над 100 000 да бъдат евакуирани от най-силно засегнатите зони от земетресението.
Много страни са предложили помощ на Италия след силното земетресение, разлюляло през нощта централната част на страната, съобщи Франс прес, позовавайки се на един от ръководителите на службата за гражданска защита.
За момента нямаме нужда от помощ от други държави, каза Агостино Миоцо, цитиран от италианската агенция АНСА. Той отбеляза, че Русия, Германия, Франция, Гърция, Израел и Европейският съюз веднага са предложили съдействие.
По пътя между Рим и Акуила, където бе епицентърът на труса, се движат десетки камиони на пожарната и на гражданска защита. Спасителната операция е обхванала зона с радиус от 30 километра около Акуила в регион Абруцо.
Заради земетресението италианският премиер Силвио Берлускони отмени посещението си в Русия. "Заминавам за Акуила. Отменям пътуването до Москва, тъй като положението е такова, че присъствието на премиера на място може да е по-необходимо", заяви Берлускони по телевизията и призова хората да избягват пътувания в зоната на бедствието. По-рано по канал "Скай Ти Джи 24" той обяви извънредно положение и определи шефът на "Гражданска защита" Гуидо Бертолазо за координатор на спасителните работи.
Заедно с повече от 1000 предприемачи, банкери и ръководители на фирми, Берлускони трябваше да отпътува днес на двудневна визита в Москва.
Земетресението в Акуила е най-сериозното на Апенините от над десетилетие.
Акуила е главен град на планиската област Абруцо и се намира на около 100 км североизточно от Рим. dir.bg

 

Студентско общежитие се срути при земетресението

сн. EPA/БГНЕС
Огромна дупка зейна на една от улиците в Акуила

сн. EPA/БГНЕС
Разрушена къща от земетресението

сн. EPA/БГНЕС
 


Сходни връзки

Расте броят на жертвите на труса в Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди