изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 07:05 EEST
Пирати отвлякоха кораб с българи в екипажа    
Заложници
Един тайвански и един британски кораб са отвлечени днес от сомалийски пирати в Индийския океан, край бреговете на Сомалия. Това предаде Франс прес, цитирана от БТА, позовавайки се на анонимен представител на регионална програма за борба с пиратството.


 Британският 32 000-тонен товарен кораб "Маласпина касъл", управляван от италианска компания, е пленен рано сутринта. Според британския вестник "Таймс", цитиран от "Фокус", плавателният съд има екипаж от 24 души, сред които руснаци, българи, украинци и филипинци. Смята се, че до момента всички членове на екипажа са в добро състояние. Корабът плава под панамски флаг. Екипажът е смесен, но не знаем каква точно е националността на моряците, каза Андрю Мвангура от базираната в Кения програма за подпомагане на източноафриканските моряците, цитиран от Ройтерс. Доколкото разбрах, пиратите пленили край Сейшелите и тайвански риболовен кораб, посочи Мвангура.
Яхта, плаваща под френски флаг, е пленена онзи ден от сомалийски пирати в Индийския океан, съобщи АФП, цитирайки базираната в Кения неправителствена организация за морско наблюдение "Екотера интернешънъл". Нападението на яхтата с четиричленен екипаж е извършено на около 640 километра от Рас Хафун в Североизточна Сомалия. Няма потвърждение на информацията от страна на френските военноморски сили, изпълняващи задачи за морско наблюдение в Индийски океан.
Освен френската яхта, пирати отвлякоха през уикенда йеменски влекач и 20 000-тонния германски контейнеровоз "Ханза Ставангер", въпреки присъствието на военни кораби, изпратени в района за борба с пиратите.  dir.bg

Руският атомен ракетен крайцер "Петър Велики" арестува сомалийски пирати

Муамар Кадафи защити грабежите на сомалийските пирати

Капитанът на гръцкия “Екшън” се е самоубил 6 дни преди освобождаването на съда от сомалийските пирати

ТУРСКИТЕ ПИРАТИ - НЕВИННИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ

СЛЕД СТРЕЛБА ЗАДЪРЖАХА ТУРСКИ ПИРАТИ КРАЙ ШАБЛА

 


Сходни връзки

Пирати отвлякоха кораб с българи в екипажа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди