изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 18:59 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите почивни дни  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич са регистрирани  осем  криминални престъпления. 

 ^ На 4 април 2009 г. неизвестен извършител е проникнал в частен дом на ул.”Купен” в гр.Добрич и е извършил кражба на 30 гр. златни накити, лаптоп, камера, 1 бр.приемник за “Булсатком”, мобилен апарат “Самсунг”, ютия и месомелачка. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативно-следствена група на Първо РУ на МВР Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

 

^ На 05 април в 08,42 часа в Първо РУ на МВР е получено съобщение  от гражданин, затова, че неизвестен извършител е проникнал в гараж за ремонтни дейности, собственост на добричка фирма и е извършил кражба на трифазен токоизправител за електрокар, алуминиева глава и всмукателен колектор за лек автомобил, акумулаторни батерии, електрожен, електрическа дрелка марка “Елтос” и няколко комплекта инструменти. Местопроизшествието е посетено от дежурната оперативно-следствена група. По случая се работи в условията на досъдебно производство

^ Балчишки районен съд с решение от 04 април 2009 г. е наложил административно наказания “Задържане в поделенията на МВР” за срок от 15 денонощия на лицето С.Г. на 33 г. от с.Оброчище. На 03 април, около 17,00 часа в кв.”Младост” в с.Оброчище, в явно нетрезво състояние е предизвикал непристойна проява, като е отправил закани за саморазправа и заплахи към жител от същото село, както и е проявил оскърбително отношение към полицейски служители на РУ на МВР Албена, с което е нарушил обществения ред и спокойствието на гржданите.

През изминалите почивни дни  на територията на област Добрич са регистрирани шест пътно – транспортни произшествия, с един ранен гражданин.

^ За шофиране след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство срещу лицето М.М. на 24 г. На 5 април т.г. около 03,25 часа от полицейски автопатрул на Първо РУ на МВР Добрич е установено, че същия управлява “Фолксваген Голф” след употреба на алкохол 1,62 промила.

^  Досъдебно производство е образувано срещу И.Д. на 31 г., който на 06 април в 01,00 часа  по ул.”Емона” в гр.Добрич е управлявал автомобил “Опел Вектра” след употреба на алкохол 1,23 промила.

 

^ На 03 април 2009 г. в 12,15 часа в РУ на МВР Балчик е получено съобщение за паднал мотоциклетист по ул.”Черно море” , в близост до автогарата. След пристигане на място на полицейски служители е установено, че 33-годишен водач на мотоциклет “Ямаха” от гр.Варна, губи контрол над мотоциклета и пада на уличното платно. Пострадалия е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ гр.Балчик, където след извършен медицински преглед е освободен. По мотоциклета са нанесени материални щети.

 

^ На 04 април 2009 г. в 17,30 часа в РУ на МВР Балчик е получено съобщение за паднал мотоциклетист на алея “Дамба”, свързваща гр.Балчик с КК “Албена”. Незабавно местопроизшествието е посетено от полицейски екип, който установява, че мотоциклет “Ямаха”, с варненска регистрация, управляван от И.И. на 28 години от гр.Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над управляваното МПС и се блъска в масивен камък. В резултат на допуснатото пътно-транспортно произшествие, водача е транспортиран до Окръжна болница гр.Варна, с фрактура на левия крак.

По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на РУ на МВР Балчик.

 

През изминалите почивни дни служителите от звено “Пожарна безопасност” при ОД на МВР Добрич са участвали в гасенето на осем пожара на територията на областния град, три от които са с нанесени материални щети.

^ На 04 април 2009 г. в 14,17 часа е възникнал пожар в необитавана къща в с.Поручик Гешаново, община Добричка, собственост на Н.С. от Добрич. Огънят е потушен от служители на звено “Пожарна безопасност и спасяване”. Изгорели са около 65 кв.м от покривната конструкция на жилищната сграда. Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

 

^ В 16.00 часа на 5 април 2009 г. е възникнал пожар в навес в с.Крушари, община Добричка, собственост на К.К. от същото село. Огънят е потушен по служители на ПБС. От инцидента са унищожени 20 кв.м от покривната конструкция. Причина за възникването на пожара е небрежност при боравене с открит огън.

 

 

 

06 април 2009г.                                                                       ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди