изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 12:52 EEST
Арест за 29-годишен, заловен с марихуана и амфетамини    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд задържа под стража 29-годишния Драгомир Н. С. от Добрич. Срещу него се води досъдебно производство за притежание с цел разпространение на наркотични вещества. Драгомир С. е заловен на 02.04.2009 г. при опит да продаде марихуана на друго лице в чуждия автомобил.

 У него и в стопанисвано от него заведение са открити общо 42 гр. марихуана, 4 хапчета екстази и около 5 гр. амфетамин, чиято стойност предстои да бъде установена. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив. Наказателният кодекс предвижда в този случай наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години и глоба от 20 до 100 хил. лв.

„Драгомир С. е изправен за четвърти път пред съда, като досега е бил обвиняем за притежание на наркотични вещества”, заяви представителят на Добричката окръжна прокуратура. Той посочи, че 29-годишният има административно наказание глоба от 500 лв., вторият път е оправдан, поради липса на доказателства, а третият път е осъден на 1 година и 2 лишаване от свобода и глобен с 2500 лв. „Тази присъда не е изиграла превъзпитателно въздействие. Лицето не полага общественополезен труд, а живее от доходи, придобити по престъпен начин. За това свидетелства голямата сума пари, намерени у него при задържането му”, допълни прокурорът и поиска да му бъде наложена най-строгата мярка за неотклонение.

Адвокатът на Драгомир С. заяви, че по делото няма доказателства, иззетите вещества да са наркотик, нито за количеството им. Изтъкнато бе, че лицето е осъждано само веднъж и по-леката мярка „домашен арест” също би осуетила евентуално извършване на друго престъпление.

Добричкият окръжен съд прие, че са налице достатъчно доказателства, че Драгомир С. е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. Фактът, че има минало осъждане, предполага опасността той да се укрие или да извърши ново престъпление.

Определението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

 

06.04.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

Арестуваха 114-годишен с марихуана

Притежател на 9 кг марихуана остава в ареста

Баница с хероин е новият хит сред 12-годишните

ПРИСЪДИ ЗА ДВАМА С НАРКОТИЦИ В КРАНЕВО

За втори път хващат баба с дрога

УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ТРАФИКАНТИ НА ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА НАРКОТИК

ИЗГЪРМЯ БАНДА ЗА ПЛАСИРАНЕ НА ДРОГА

ДОБРИЧЛИЯ БЕ ОСЪДЕН ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ

ПОДСЪДИМ СЕ СПОРАЗУМЯ С ПРОКУРАТУРАТА

ШОФЬОР ИЗХВЪРЛЯ ЧЕРНА ТОРБИЧКА С МАРИХУАНА ПРЕД ОЧИТЕ НА ПОЛИЦАИ, СЪДЯТ ГО

 


Сходни връзки

Арест за 29-годишен, заловен с марихуана и амфетамини | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди