изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:15 EEST
Съдебна полиция ще води принудително бизнесмен за дело в Добричкия окръжен съд    
Ред и сигурност         47-годишният варненец Георги С. Н. да бъде принудително доведен от Съдебната полиция при Окръжен съд – Варна, за следващото заседание по наказателното дело срещу него, разпореди Добричкият окръжен съд.

   Той не се яви на насроченото за днес разглеждане  на повдигнатото му обвинение, че е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 22 076 лв. по Закона за данък добавена стойност. По тази причина Добричкият окръжен съд не даде ход на процеса и го отложи за 29.04.2009  г.

Според обвинителния акт Георги Н. като управител на тервелското „Г-7-Агротил” ООД решил да избегне установяването и плащането на дължими данъчни задължения за периода 01.07.- 31.07.2000 г. като вписал неверни данни в дневника за покупко-продажби и в справка – декларация по Закона за данък добавена стойност. Той отразил две фактури на каварненска фирма – доставчик, без да е реализирал подобни сделки. Общата стойност на тези фактури е 132 456 лв., а включения данък добавена стойност – 22 076 лв.

Разследването е установило, че обвиняемият е закупил през юли 2000 г. 655 223 кг пшеница, която физически лица – член кооператори в земеделска кооперация са получили като натурална рента. Те не са били регистрирани по ЗДДС и не са могли да издадат фактури на Георги Н. Той продал зърното с данъчна фактура и е трябвало да внесе в държавния бюджет начисления данък добавена стойност. За да не плати това задължение, обвиняемият ползвал фактурите на каварненската фирма.

Георги Н. е завършил средно образование, разведен е, осъждан, работи като управител на варненска фирма.

 

08.04.2009 година                                          Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Съдебна полиция ще води принудително бизнесмен за дело в Добричкия окръжен съд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди