изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:05 EEST
ГРАДИНА НА ЕВРОПА СРЕД СЛЪНЧЕВИ УСМИВКИ    
Новини Еврокомисар Меглена Кунева участва в създаването на Градина на Европа в Целодневна детска градина “Бодра смяна” в Добрич. Тя бе посрещната по стар български обичай - от две деца, облечени с български носии и с пита и шарена сол. Еврокомисар Кунева впечатли всички още с пристигането си - усмихната и трогната, тя поднесе питата първо на малките си посрещачи и детските пръстчета първи отчупиха по залък.

Дворът на учебното заведение бе украсен с балони и знамена на България, Европейския съюз и с логото на ЦДГ №8. С усмивки и голямо настроение талантливите малчугани я поздравиха с песен за семейството, която Кунева слуша внимателно и препоръча на всички присъстващи да вникнат внимателно в редовете. Тя подари на децата сини топки със символа на Европейския съюз. 

Първите дървета в Градината на Европа - кедър, туя и кипарис - символ на безсмъртието, бяха засадени от еврокомисар Меглена Кунева,  депутата Мима Василева, зам.-областния управител Олга Задгорска, председателя на Общинския съвет Румен Иванов, кмета на Добрич Детелина Николова, зам.-кмета Камелия Койчева, предсeдателя на ПК "Регионално развитие, международно сътрудничество и европейски програми" Сабина Дукова, директора на Държавното горско стопанство Цанко Николов и експерта в Ботаническата градина в Балчик Марияна Минчева.

Гостите дадоха живот на дръвчетата с помощта на прекрасните деца от детската градина. Инициативата бе в рамките на Седмица на гората  в България.

В книгата за гости комисар Кунева написа: “Скъпи приятели, Благодаря Ви за тържеството, добрите думи и работата,  която вършите за България в Европа. Ваша, Меглена Кунева”. На раздяла - трогната от посрещането на децата, еврокомисар Кунева пророни сълза и благодари на целия екип на детското заведение.

По време на тържеството малчуганите показаха своите официални облекла. С това от ЦДГ №8 в Добрич могат да се похвалят, че са първата Градина в страната, която връща униформите при най-малките, след като много училища вече направиха това.

 

Снимки Любен Желязков

 


Сходни връзки

ГРАДИНА НА ЕВРОПА СРЕД СЛЪНЧЕВИ УСМИВКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.76 секунди