изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:19 EEST
Освиркаха премиера, докато инспектира чистенето    
Новини
Мисля, че всички виждат, че в София има проблем с почистването. Това каза министър-председателят Сергей Станишев, който снощи, при храма "Свети Георги" на бул. "Патриарх Евтимий", се запозна с работата на Националния кризисен щаб по почистването на столицата.


Той допълни, че проблемите на столицата нямат политически цвят, а е важно да се решават, съобщи БТА.
В 22 часа започна почистването и измиването на пространствата около големите столични храмове и началото на работата по измиването булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий". Мобилизирани са 400 машини и над 1000 души, поясниха от щаба. Премиерът се запозна на място с дейността на специалистите от щаба и на служителите от мобилизираните пет фирми - "Искър 2000", Содос, ДП "Строителство и възстановяване" и ДП "Транспортно строителство и възстановяване" и ТД " Новера" АД.
Министър-председателят посочи, че до този момент не е забелязал съдействие от страна на кмета Борисов за дейността на кризисния щаб, и го призова да изпрати представители на Общината в него, за да се свърши по-добре работата. Той добави, че кризисният щаб е поканил фирмите, с които са сключени договори на среща, но те не са се появили. Станишев увери, че техните договори действат и те трябва да продължат да си вършат работата, за която общината им плаща. Според него обаче техните сили са недостатъчни и за това са потърсени допълнителни ресурси на основата на информацията, която е подадена от СДВР.
Министерство на финансите има задачата да представи на кризисния щаб до няколко дни механизъм за обезщетения на мобилизираните фирми, отговори премиерът на журналистически въпрос за средствата, които ще са нужни за операцията. Той посочи, че с тези фирми няма да се подписва траен договор. През последните седмици не виждам радикално подобряване на положението, температурите се повишават и има реален риск за здравето на столичани, така Станишев коментира намесата на правителството сега, а не преди седмици.
Според министър-председателя думите на Бойко Борисов, че столицата никога не е била толкова чиста, колкото е сега, са политизиране, защото това не отговаряло на истината. Имам много тревожни данни за състоянието на Суходол, там се изчерпват възможностите за складиране, трябва много внимателен анализ на ситуацията и щабът има задача да предложи по трайни решения, каза премиерът и допълни, че кризата с боклука се "възпроизвежда през последните години постоянно с редица пикове".
По-късно премиерът се видя със съветниците на ГЕРБ, СДС и ДСБ, които се бяха събрали пред храма и прие от тях декларация, в която те посочват, че "няма да допуснем връщането на фирми, рекетирали града и източвали финансовите ресурси на София" и "няма да позволим нито един лев от общинския бюджет да отиде за захранването на фирмите на БСП и ДПС".
Премиерът се запозна с работата на служителите около храма и продължи огледа по булевард "Патриарх Евтимий" и бул. "Прага", следван от съветници и активисти на ГЕРБ, СДС и ДСБ, които го освиркваха и скандираха "Новера", "оставка", "мафия", "служебен премиер" и "атеист".
Не аз съм сключвал договор с "Новера", а столична община, общинските съветници от социалистическата партия бяха първите, които предложиха разваляне на договора с тази фирма още преди една година, тогава това искане беше отхвърлено от кмета, коментира възгласите на десните Станишев. Той увери, че работата по почистването на столицата ще продължи.
dir.bg
 


Сходни връзки

Освиркаха премиера, докато инспектира чистенето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди