изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:14 EEST
Съдът излезе с политическо решение за СДС    
Политика
Налице е много неприятна ситуация, в която Софийският градски съд (СГС) е използван за политически цели, а в решението му вместо мотиви по законосъобразност са използвани политически доводи.



Това каза председателят на СДС Мартин Димитров на пресконференция в парламента по повод решението на СГС да не установи новото ръководство на партията.
С голямо учудване прочетохме в решението аргументи като тези, че "тайният вот не бил демократичен", и че "уставът не бил подходящ за една партия с амбиции", посочи Димитров.
Когато българският съд се ангажира с подобни твърдения, неговата независимост е загубена и става въпрос за политическо вмешателство, допълни лидерът на СДС. Според него за сега в партията не обсъждат варианта, в който това решение на СГС ще бъде потвърдено от Върховния касационен съд (ВКС).
Димитров беше категоричен, че ще обжалват пред ВКС отказа за регистриране на ръководството.
За нас от СДС е ясно, че това е натиск, който идва от БСП и ДПС, и е насочен срещу създаването на демократично управление в България, поясни Димитров. Според сините това решение най-вероятно ще стане част от следващия доклад на ЕК, който ще разгледа независимостта на съдебната система.
Надежда Михайлова допълни, че СДС ще информира европейските си партньори и институции за решението на Софийския градски съд.
"Първото политическо противодействие на това, което се прави, е категоричното заставане на ДСБ зад споразумението, което имаме със СДС. То е одобрено на два пъти от НС на СДС и в този смисъл тази дясна коалиция е легитимна. Тя трябва да бъде отстоявана от целия СДС, както ще бъде отстоявана от нас", коментира лидерът на ДСБ Иван Костов.  dir.bg
 


Сходни връзки

Съдът излезе с политическо решение за СДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди