изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:55 EEST
"ДА НАПРАВИМ ДОБРИЧ ПО-ЧИСТ И ПО-ПРИВЕТЛИВ"    
НовиниОбщина Добрич организира пролетно почистване на града под мотото "Да направим Добрич по-чист и по-приветлив", информираха от кметството. Ц

елта на инициативата е да се почистят междублоковите пространства, кварталните градинки, детските площадки и прилежащите фирмени площи, за да се промени облика на града в навечерието на Великден.
Общоградското почистване на Добрич ще се проведе от 13 до 30 април. Изпратени са покани до младежките организации на БЧК, ГЕРБ, АТАКА, ДПС, ВМРО и БСП да се включат като почистят горичката до местността "Гаази баба" на 15 април от 13.30 часа. Кметът на Добрич Детелина Николова ще се срещне на 16 април от 9.30 часа с всички ръководители на институции в Добрич, за да ги призове да включат администрациите в пролетното почистване.    
Община Добрич призовава всички граждани, институциите и фирмите да проявят  активност и да дадат своя принос за по-чист и по-приветлив град.
 Нека всеки излезе и почисти своето междублоково или фирмено пространство или площадката, на която играят децата. Всички, които се включат в пролетното почистване, могат да заявят предварително транспорт за извозване на отпадъците на следните телефони: 604-573 - Община град Добрич, или 605 352 - фирма " А.С.А Шеле".
 "А. С.А Шеле" ЕООД ще има ангажимент да мете, почиства линейните оттоци и четирите района на града. Вече е започнала почистване на регулите по булевардите. В момента се извършва измиване на основните пътни артерии в града и централна градска част по предварително утвърден график. Община Добрич и фирма "А.С.А Шеле" се обръщат още веднъж към гражданите с молба да поставят строителните отпадъци от ремонтите в домовете си в маломерни 20-килограмови чували до контейнерите.  
 ОБП "Устойчиви дейности и проекти" е започнало почистването на зелените площи и разделителните ивици на булевардите, централна градска част, както и площи в жилищните комплекси "Дружба", "Балик", "Строител", "Югоизток".  
 В периода от 13 до 30 април училищата и детските градини ще почистят дворовете, прилежащите пространства и местата за обществено ползване, както и градския парк по предварително разработен график. Извозването на отпадъците ще се извършва от "А.С.А Шеле" 
 В отделни райони на града граждани вече започнаха почистването на зелените площи и междублоковите пространства. Очакванията са в кампанията да се включат всички, които обичат своя град и се вълнуват от неговото настояще и бъдеще,  призовават от кметството.
 И през тази година Община Добрич разчита в пролетното почистване да се включи активно и бизнесът, като се почистят не само фирмените, но и прилежащите им площи.
 


Сходни връзки

"ДА НАПРАВИМ ДОБРИЧ ПО-ЧИСТ И ПО-ПРИВЕТЛИВ" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"ДА НАПРАВИМ ДОБРИЧ ПО-ЧИСТ И ПО-ПРИВЕТЛИВ"
Автор: Anonymous да 2009-04-14 @ 19:57 EEST
Обърнете внимание на парка около стадиона и съботния  пакинг за коли, както и площите зад паметника на хан Аспарух - има купчини боклуци, събирани и неизвозени от предишни години? Общинското събрание да помисли за превантивни мерки по опазване чистотата в града. Примерно,  съветниците от Банско забраниха използването на политиленови торбички. Да се постави въпроса за пластмасовите бутилки??? В Германия връщат празно за пълно..........и така е от години..........

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди