изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-08 @ 22:46 EET
НОВА АНКЕТА НА ndtnews.hopto.org - Трябва ли да има университет в Добрич?    
Общество

Новата ни анкета е: Трябва ли да има университет в Добрич? Всъщност, този въпрос стои пред добруджанци десетилетия наред, но публична анкета не е правена. Наближават нови парламентарни избори, а те пък са интересен момент за една сериозна дискусия не е ли време Добрич да има свой университет, което пък представлява изключителен шанс и възможности за развитие на областния град.

 Досегашните ни депутати /и при социализма, и при капитализма/ проспаха до голяма степен в Народното събрание интересите на Добруджа. Не е правен и референдум в областта какво е мнението на добруджанци, на специалистите в образованието, на младите хора, на бизнеса. Интернет дава тази възможност за своеобразен референдум, при това не изисква толкова големи средства. Откриваме тази анкета и в момент, когато отново се надигат гласове да се закриват университети в страната, като се готви централизация в столицата и още два-три най-големи града на България и практически се цели обезлюдяване откъм студентска младеж на по-малките градове. Пример, че университетите имат изключително благоприятно влияние за развитие на по-малките градове, могат да се дадат с Велико Търново и Свищов. Защо и Добрич да няма свой университет? В каква област да бъде той? Какви възможности има Добрич за създаване на университет? Какво е мнението и на политиците, на бъдещите ни народни представители, на работещите в сегашните висши учебни заведения тук, на младите хора, на общинските ни съветници?... Нищо добро не е станало, без да се постави едно трудно начало.

В НДТ смятаме, че Добрич се нуждае и трябва да има свой университет!

Какво е вашето мнение?

Дискусията ще намери място и на страниците на вестник "Нова добруджанска трибуна".

 


Сходни връзки

НОВА АНКЕТА НА ndtnews.hopto.org - Трябва ли да има университет в Добрич? | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НОВА АНКЕТА НА ndtnews.hopto.org - Трябва ли да има университет в Добрич?
Автор: Anonymous да 2009-04-16 @ 11:43 EEST
ДА ТРЯБВА ДА ИМА СВОЙ УНИВЕРСИТЕТ!
НОВА АНКЕТА НА ndtnews.hopto.org - Трябва ли да има университет в Добрич?
Автор: Anonymous да 2009-04-16 @ 16:29 EEST

Колко хора от агро-педагогическия факултет на закрития''Славянски университет'',работят по специалноста,която завършиха!!!Не правете пирамиди!Няма толкова младежи в Добрич!Младежите вече се ориентират към чужди ВУЗ-ове.....

НОВА АНКЕТА НА ndtnews.hopto.org - Трябва ли да има университет в Добрич?
Автор: Anonymous да 2009-04-17 @ 05:26 EEST
Не! не е необходим унивирситет ,на толкова малко жители унивирситет-дран дран!Добрите студенти си намират добри университети ,а не измислени някакви.Сега и в чужбина може да се учи така че иска ли питане.
НОВА АНКЕТА НА ndtnews.hopto.org - Трябва ли да има университет в Добрич?
Автор: Anonymous да 2009-04-17 @ 12:50 EEST

то ако всички за вършат по един университет , какво ще стане?

то не останаха нормални хора.

НОВА АНКЕТА НА ndtnews.hopto.org - Трябва ли да има университет в Добрич?
Автор: Anonymous да 2009-04-17 @ 14:33 EEST
Какъв университет бе, хора? Нали си имаме Колежи,професионални гимназии, които могат да привличат и да задържат младите хора, но и те са една голяма лъжа като всичко в нашия град.Тодор Радев да спре да получава наеми от Ресторантите на Летния театър и е крайно време  да ползва обекта по предназначение-културен обект.Или леко ни подготвяте за нещо ново-да построи общината там университет,който да подготвя нашите деца срещу солидни такси.Така и аз мога да развивам образование в " полза на обществото".Оправихте спорта с база,сега бързайте да оправите и образованието.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди