изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:17 EEST
Съпругата на Сотиров: Вземете мен, върнете него    
Новини
Нямам никакви вести от съпруга си, това каза в предаването „Пропаганда” на Дарик съпругата на отвлечения преди дни Вене Василев Сотиров. Тя обясни, че той е много болен и по време на похищението му не е имал никакви лекарства в себе си.


Съпругата на отвлечения бизнесмен Василка Сотирова заяви още, че не се притеснява за себе си, а за децата си. Ето какво още каза тя:
Как се развиват нещата около вашия съпруг?
- Просто не съм на себе си, не мога да разговарям.
Успяха ли да се свържат с вас похитителите?
- Не, нямам никаква вест от никого нито от полицията, нито от тях, нямам нищо.
Можете ли да кажете от какво се нуждае съпругът ви, за да се закрепи в нормално състояние докато се прибере вкъщи?
- Той употребява много лекарства, смениха му ги и не ги знам всичките, рецептата е в него, в чантата му, но няма лекарства в него.
Вие за себе си притеснявате ли се, мислите ли, че някой ще посегне на вас или на децата ви?
- Притеснявам се за децата си, за себе си въобще, моят живот вече свърши, все ми е едно, него да го върнат, на мен не ми се живее. Всичко това е толкова обидно, не мога…
Вие, има ли как да съберете една по-крупна сума за откуп?
- Не, не, аз не знам какво да правя. Точно това е обезпокоителното, той е изпълнителен директор, на заплата, фирмата не е негова, то е Акционерно дружество, но там са много хора и той е пенсионер, отказа се от председател на кооперацията, гледа си старините и въобще между двете отвличания няма мярка за сравнение, освен възрастта им.
Вие, успяхте ли да разговаряте с някой от приятелите си, роднините, колегите на Вене, за да помогнат да съберете евентуално някаква сума?
- Хората се обаждат сами, аз не съм в състояние да звъня, не знам нищо повече. Обаждат се хора, които едва имат пари за залъка си, такива се обаждат, а другите…
Искате ли да се обърнете към похитителите на Вене, за да са наясно те с вашата позиция?
- Какво би помогнало това, те са си набелязали, никои не се съобразява с другите. Днес е празник, Великден е, обаче за нас въобще не е празник…, ако майка ги е родила нека да го него, той е болен човек, нека да вземат мен, аз не желая да живея без него, не мога. Тичам до пощенската кутия, нещо да пратят, да пратят някаква вест, че е жив. Моля, върнете го.
Вие, задлъжнели ли сте, има ли кой да ви отмъщава за дългове?
- Не, към хората нямаме, имаме към банката, но редовно ги плащаме, цял живот сме били с кредити, никога не са пращали хора заради нас, нямаме такива случаи да дължим на частно лице пари.
А някой да дължи на Вене или на фирмата огромна сума, заради, която да си заслужава да си разчисти по този начин сметките?
- Не знам, аз съм пенсионер, не работя при него, но не съм чула такова нещо. Мобе да е накърнил нечии интереси, защото фирмите в този район, който е към кооперациите ги ремонтира и са хубави и хората предпочитат да пазаруват в тях и нечии интереси на тези гаражни търговци…, предполагам, че има такива.
Както в случая с Киро Киров, така и с вашето семейство има един човек, който доста добре се оправя с бизнеса, доколкото знам дъщеря ви. Възможно ли е те да са се свързали първо с вашата дъщеря Ирина, без тя да ви каже?
- Не, не е възможно.
Как се отнесоха полицаите с вас?
- Дадох показания като свидетел, нищо повече, никой не се обажда.
Инструктираха ли ви какво да правите, към кого да се обърнете, ако ви се обадят похитителите?
- Не, аз разговарях с тях на стълбите, повече никой не е идвал, не съм виждала никого. Оставиха ми телефона на дежурния на 5-то РПУ. Не са ми предложили охрана, аз нямам нужда от охрана, моят живот не е важен.
Близките ви започнаха ли да ползват услугите на охранители след инцидента?
- Не знам такова нещо. Само да го върнат жив и здрав, той здрав няма да бъде, но поне жив, защото ме е страх, че той няма да издържи всичко това.
64-годишният Вене Василев Сотиров беше отвлечен на 16 април пред блок 133 в столичния квартал „Сухата река”, където живее. Това стана три дни, след като беше освободен бизнесменът Киро Киров. Похитителите са били четирима. Двама от тях са били в полицейски униформи с неприкрити лица, а другите двама са били с полицейски униформи и качулки с надпис „Полиция”. До момента за него не е поискан откуп.
По свидетелски показания Вене Сотиров паркирал джипа си пред блока и тръгнал да се прибира. Тогава от полицейска кола изскочили двама с качулки и автомати, другите двама чакали в колата. Той се развикал, а те употребили сила, тъй като бизнесменът е едър и силен човек. Пред входа има капки кръв, паднали са и ключовете му и дребни стотинки. Група деца, които са играели пред входа, са видели всичко.
Отвличането е извършено по същия начин и със същия почерк като това на Киро Киров. Близките на похитения са се свързали с полицията и са подали жалба, и за новото отвличане вече е образувано наказателно производство. То се наблюдава от групата прокурори от Софийска градска прокуратура, които разследват и отвличането на Киро Киров. dir.bg
 


Сходни връзки

Съпругата на Сотиров: Вземете мен, върнете него | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди