изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:14 EEST
Симеон: Вече не сме с капаци    
Политика
Не сме различни от останалия свят, нито сме с някакви капаци. Мисля, че нашето общество вече еволюира. Като част от ЕС това ни дава повод да сме все повече прагматици и разумни. Това каза лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски, който като премиер се прочу с репликата, че българите трябва да си променят чипа. Той даде интервю за БНТ, водено от бившия му правителствен говорител Димитър Цонев.


Двамата разговаряха за политика, разхождайки се в парка на двореца “Врана“, където Симеон живее, съобщава в. "24 часа", цитиран от БЛИЦ.
Сакскобургготски за пореден път се обяви за въвеждане на задължително гласуване. Според него това дава по-автентичен спектър на волята на избирателите вместо 25-30% пуснали бюлетини. Той изтъкна, че в някои страни с данъците се плаща и глобата, ако не обясниш убедително защо не си гласувал.
НДСВ ще прави позитивна кампания. Няма нищо по-глупаво от това да гласуваш против, защото се самонаказваш, обясни Сакскобургготски. След като няма да има ден за размисъл, той посъветва гласоподавателите да отделят поне минута по време на кампанията и да обмислят за кого да дадат подкрепата си, преди да отидат да пуснат бюлетина емоционално.
Бившият премиер предупреди и политиците, които имат намерение да практикуват популизъм или демагогия, че ще сгрешат. Особено в сегашната ситуация това може да изглежда краткосрочно доходно, но след време няма да е така, подчерта Симеон. Популизмът на пръв поглед е "удобна ръкавичка", но с тежки последици, допълни той. Бившият министър-председател и лидер на НДСВ смята, че за всеки едни човек е важно да бъде скромен. "Не е здравословно някой да си повярва", каза още той.
Експремиерът не се нае да прогнозира как движението му ще се представи на предстоящите избори, но не се съгласи с тезата на Цонев, че съществува тенденция към топене на подрепата наполовина след всеки управленски мандат.
Според Симеон опитът и прагматизмът са най-важни за успеха на един политик. По думите му постигнатото по време на двете години членство на страната в ЕС не бива да се подценява и пример за това бил успехът на еврокомисаря ни Меглена Кунева. По думите му рано или късно човек се сблъсквал с реалността и тогава нямало шмекерии. dir.bg
 


Сходни връзки

Симеон: Вече не сме с капаци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди