изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:32 EEST
Сидеров иска Европа да признае турски геноцид над българите    
Европейски съюз
Предизборната кампания на "Атака" за евроизборите ще е под мотото "Не на Турция в ЕС", а акцент в нея ще е настояването европейските институции да признаят геноцида над българската нация, извършен от страна на османската държава през 14-20 век.


Това обяви пред журналисти във Велико Търново лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Турция трябва да се извини на България и да изплати обезщетения за не по-малко от 50 млрд. евро не само за заграбените земи от тракийските българи през 1913 г., но и за всички щети, нанесени на българската нация в продължение на шест века. Така както Германия още изплаща обезщетения на Израел за Холокоста, който е признат в цял свят, както е признат и геноцидът срещу арменците, така ние ще искаме да бъде признат геноцидът, извършен над българската нация, каза Сидеров.
По думите му в рамките на кампанията партия "Атака" ще разпространи във всички европейски институции брошура "Геноцидът срещу българите 14-20 в." в превод на английски, немски и френски език.
Въпреки всички опити да бъде смачкана и принизена, партия "Атака" укрепи присъствието си на политическата сцена, защото защитава каузата на българския национализъм, като национална доктрина, която ще се развива и ще печели нови привърженици не само у нас, но и в Европа. Това според Сидеров показва равносметката от 4-годишното участие на партията в българския политически живот.  dir.bg
 


Сходни връзки

Сидеров иска Европа да признае турски геноцид над българите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди