изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:48 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите великденски празници на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич са регистрирани девет криминални престъпления.  

 

^ На 17 април 2009 г. в 21,58 часа в Първо РУ на МВР Добрич е получено съобщение за това, че неизвестен извършител е проникнал в частен дом в ЖК “Дружба” и е извършил кражба на сумата от 900 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

^ На 17 април 2009 г. в 09,30 часа в РУ на МВР Генерал Тошево е получено съобщение от 62-годишен жител на с.Кардам за това, че неизвестен извършител е проникнал в стопанска постройка в дома му и е извършил кражба на едно агне. Местопроизшествието е посетено от дежурната оперативно-следствена група на РУ Генерал Тошево. Образувано е досъдебно производство.

^ На 18 април 2009 г. неизвестен извършител чрез взлом е проникнал частен дом в с.Жегларци, собственост на британски гражданин и е извършил кражба на 19-инчов цветен телевизор, сешоар за коса марка “Елит” и неустановен брой инструменти. Служители на РУ на МВР Тервел работят по случая в условията на досъдебно производство.

През изминалите почивни дни  на територията на област Добрич са регистрирани осем пътно – транспортни произшествия, с четирима ранени граждани.

По време на празниците от служители на Областна дирекция на МВР Добрич са установени четирима водачи, управлявали автомобилите си след употреба на алкохол.

-                            в гр.Балчик в 21,30 ч. на 17 април т.г. 50-годишния Т.Т. управлявал лак автомобил “Рено Шамад” с 2,09 промила. Водачът е задържан в РУ на МВР Балчик със заповед за задържане за 24 часа.

-                            в гр.Балчик в 20,30 часа 17 април т.г. 52-годишния Ф.Е. управлявал автомобил “Форд Ескорд”, с добричка регистрация с 1,24 промила;

-                            в гр.Добрич, около 01,10 часа на 19 април т.г. 40-годишния А.Р. от с.Ляхово управлявал автобус “Форд Транзит”с 1,95 промила. Срещу него е образувано бързо полицейско производство. Лицето е задържано със заповед за полицейско задържане за 24 часа;

-                            в с.Оброчище в 17,45 часа на 19 април т.г. 28-годишния С.С., управлява лек автомобил “Рено 19” след употреба на алкохол 2,34 промила. Лицето е задържано със заповед за полицейско задържане за 24 часа.

По всички горепосочени случаи се извършва проверка за престъпление по чл.343, буква “б” от Наказателния кодекс.

 

^ На 18 април 2009 г. в 09,30 часа РУ на МВР Генерал Тошево е получено съобщение за възникнало пътно-транспортно произшествие по пътя от гр.Балчик към гр.Генерал Тошево, на кръстовището на с.Малина. От незабавно извършената проверка е установено, че катастрофата е настъпила между лек автомобил “Мерцедес 190Д”, с добричка регистрация, управляван от Р.Р. /36 / от Варна и товарен автомобил “Пежо Боксер” с водач Н.Н. /27/ от Добрич.

            От настъпилия пътен инцидент са пострадали пътуващите в автомобил “Мерцедес”: Р.Р. с фрактура на черепа, настанен в МБАЛ Добрич и опасност за живота, съпругата му М.Р. /35/, настанена в болницата без наранявания, под наблюдение и пътуващото на задната седалка 4-годишно дете е прегледано и настанено при близки без наранявания.

            На водача на товарния автомобил “Пежо Боксер” е извършен медински преглед, след което е освободен.

По случая е образувано следствено дело.

 

^ На 19 април около 19,30 часа е възникнало пътно-транспортно произшествие по пътя от с.Овчарово за гр.Добрич, при което 25-годишната И.Г., водач на лек автомобил “Фиат Мареа”, с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се блъска в крайпътно дърво.

 Местопроизшествието незабавно  е посетено от полицейски екип на Второ РУ на МВР Добрич. Пострадалата е откарана в МБАЛ Добрич и след обстоен медицински преглед е освободена с натъртвания по главата, без опасност за живота. По автомобила са нанесени значителни материални щети.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

През почивните дни служителите на звено “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР Добрич са участвали в гасенето на четири пожара на територията на областния град, от които два с нанесени материални щети. Проведени са три аварийно – спасителни дейности.

             

 

 

 

21 април 2009г.                                                                       ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди