изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:17 EEST
Прокурор: Да забиеш нож в гърба не е самозащита    
Ред и сигурност
Става дума за чисто пиянска хулиганска свада. Не е възможно да е самозащита, тъй като ударите са в гръб. Това каза пред БНТ градският прокурор на София Николай Кокинов по повод на жестокото двойно убийство пред клуб "Соло" в центъра на София, цитиран от БГНЕС.


Пред bTV градският прокурор каза, че е намерен ножът, с който вероятно са извършени убийствата, но все още се правили експертизи.
Според Кокинов има ненужна агресия сред децата, която се дължала на отчуждението в обществото и в семейството. На никого не е нужна такава агресия. Това са деца, аз ги наричам деца, независимо, че те са здрави млади мъже на малко повече от 20 г. Това, че се е предал, а не прави самопризнание е негово конституционно право, уточни прокурорът. Според него е съвпадение фактът, че убиецът на Радостина във Варна е син на известен местен политик, както и заподозреният за двойното убийство в София - Илиян Тодоров е син на виден политик от Перник.
Той отказа да прогнозира каква ще бъде присъдата, ако обвиненият направи самопризнание.
Дай Боже да не се стига до масови убийства, каквито има в Германия и САЩ, каза още Николай Кокинов.
Според бащата на убития национален вратар по хокей на лед Кирил Въжаров - Михаил, не всичко идва само от възпитанието. Тези, които са синове на по-заможни хора, издигнали се икономически и политически, се мислят за недосегаеми и имат чувството за величие. Техните деца, виждайки безнаказаността и беззаконието, също получават това чувство на величие, каза той като се аргументира със статистика на последните убийства сред младите хора. Не обвинявам майката на Илиян, тя търси начин да спаси сина си. Но категорично те са наръгани, докато са вървели, каза още Михаил Въжаров пред bTV, цитиран от БЛИЦ.
Тезата му беше подкрепена и от приятеля на убития Кирил - Мартин Йоанов. Според него ако беше при самоотбрана, все някой от убитите момчета е щял да се обърне и раните щяха да са на друго място. Те са спортисти и нямаше да се оставят толкова лесно, добави Мартин.
Сестрата на убития Васил Александров - Мирослава, каза, че брат й никога не е бил агресивен и не е употребявал наркотици, което щяло да се види и от експертизите. Винаги ми повтаряше да не пуша, защото цигарите убиват, ама не убиват цигарите, коментира опечалената Мирослава.
Междувременно майката на обвинения за убийствата Илиян - Петя Тодорова, каза пред Нова телевизия, че синът й не е агресивен. Той не е дете, което се бие, няма такива прояви, това, че са го нападнали за него е било страшно, смята тя. Според майката, Илиян се е защитавал, защото когато й се е обадил след инцидента е казал “случи се нещо страшно, нападнаха ни, борих се за живота си, за моя и на приятеля ми“.
Въпреки това майката на задържания посочи, че ако той е виновен, ще си понесе последствията. Това е и причината баща му Венцислав Тодоров да се оттегля от постовете, които заема в Перник, за да се избегнат подозренията за политически чадър. Бащата беше заместник-председател на Областната организация на БСП в Перник и председател на групата съветници на партията в общинския съвет.
Според Тодорова синът й тежи едва 60 кг. и не е нападнал пръв. Как може да се бие с тези момчета, които са спортисти и тежат по 80 кг и къде е този нож, никъде на камерите не се вижда, откъде се взе, риторично попита тя.
Майката на Илиян отрече той да е бил разглезен. Амбициозен е, през лятото баща му го караше да работи, за да си изкара парите за почивка, винаги сме били взискателни, не сме го толерирали, разказа тя.
Днес в София близки и приятели на убития Кирил Въжаров ще излязат от 18 часа на шествие. Маршрутът е от квартал "Овча купел" до улица "Позитано", където той беше убит. dir.bg
 


Сходни връзки

Прокурор: Да забиеш нож в гърба не е самозащита | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди