изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:42 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностСофия. За броени дни криминалисти от Трето РУМВР разкриха кражба от жилище в столичния квартал “Възраждане”. На 10 април собственикът заявил в районното полицейско управление, че от дома му са изнесени преносим компютър, система за домашно кино, два мобилни апарата и 1500 лева.

Извършителят П.М./31г./ е известен на полицията и осъждан за кражби. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. Материалите по преписката са докладвани в СРП.
Криминалисти от Четвърто РУМВР също разкриха кражба от жилище в район “Триадица”. На 5 април в жилището е проникнато чрез счупване на прозорец и са откраднати флекс и бормашина – марки “Бош”. В оперативната работа се включили и служители от отдел “Експертно криминалистическа дейност” при СДВР. Извършителят 19-годишният В.М. е известен на МВР. Бормашината е намерена и иззета с протокол. Материалите по преписката са докладвани в СРП.
За притежаване на марихуана в Първо РУМВР е задържан 14-годишният Й.Т., а във Второ РУМВР - 18-годишният Г.Г. и 20-годишният А.Б. С доза хероин в Осмо РУМВР е задържан 28-годишният Д.М., известен на МВР. Материалите по случаите са докладвани в СРП.

София-област. Труп  в напреднал стадий на разложение бе открит вчера следобед във водите на р.Искър в Своге. Извършен е оглед.  Разследващият екип работи за изясняване  самоличността на мъжа. До момента данните сочат, че това е обявеният за издирване на 15 април т.г. 69-годишен И.И. от Своге. По случая се води дознание.

Пазарджик. Двама мъже, пласирали дрога, са задържани от органите на реда. Акцията бе проведена вчера около 15 часа с участието на служители от секторите „Криминална полиция” в ОДМВР и РУ МВР-Пазарджик. Полицаите засекли известните на полицията А.П./32г./ и И.М./25г./, и двамата от областния град. При вида на криминалистите, по-възрастният от тях направил опит да се отърве от едно пакетче-тип писмо със светлокафяво прахообразно вещество. Направеният полеви наркотест отчел наличието на хероин. Малко по-късно, при претърсвания в жилищата на двамата били открити още 3.36 грама хероин, както и консумативи за разфасоване и пакетиране на дрога. Двамата са задържани за 24 часа в ареста на РУ МВР-Пазарджик. Срещу тях е образувано дознание.

Стара Загора. Трима са задържани за притежаване на наркотици. Вчера към 7.50 часа в парк “Загорка – изток” в града полицейски екип спрял за проверка лек автомобил “Опел Корса”. В колата, шофирана от В.Е. (18г.) пътували М.А. (19г.) и Т.М. (19г.) , всички - от Стара Загора. В автомобила са намерени и иззети плик със зелено - кафява растителна маса, която при направения полеви наркотест  реагирала на марихуана и около половин таблетка амфетамин. Тримата са задържани за 24 часа. Около 14 часа на същата дата в дома на М.А. са открити и иззети две топчета, обвити с тиксо и две торбички с марихуана; електронна везна, 58 празни пликчета;  кутия с хартия за цигари и 900 лева. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура и по случая е образувано досъдебно производство.

Благоевград. Полицаи от Гоце Делчев за часове разобличиха извършители на кражба от търговски обект. Вчера към 1 часа А.Х., собственик на лавка за хранителни стоки в ж.к. “Юг” сигнаизирал в РУМВР за кражбата. Той съобщил, че неизвестни извършители са разбили стъклената витрина  на търговския обект и са откраднали бира, безалкохолни напитки и хранителни стоки за около 200 лв. При издирването полицаите установили и задържали извършителите на  кражбата и в управлението са доведени Н.Д.(25г.) и М.К.(27г.) и двамата от Г.Делчев. По случая в РУМВР е образувано  полицейско дознание.

Плевен. Служители от Първо управление на МВР в Плевен задържаха побойник. Вчера в 17.55 часа възникнало пътно-транспортно произшествие на пътя Плевен – с. Радишево между лек автомобил «Фиат», управляван от  24-годишна от Пордим и лек автомобил «Ситроен», с водач 55-годишен плевенчанин. След инцидента пътник от «Фиат»-а слязъл от колата и се нахвърлил върху шофьора на другия автомобил. Нанесъл му побой и му причинил телесни повреди. Пострадалият е настанен в Плевенската болница с травми.  Побойникът - 29-годишен от Пордим е задържан от полицията непосредствено след произшествието.                  
Рецидивисти са задържани от полицията след поредната им кражба. Вчера в РУ - Гулянци е получен сигнал от 65-годишна  от с. Брест,  че през нощта срещу 21 април е извършена кражба от гаража й. Пристигналите за оглед криминалисти са установили, че е разбита входната врата на гаражното помещение и са откраднати дамски  велосипед, велосипед "Крос", две медни котлета, крачна помпа и две кокошки. След издирване полицаите  установени извършителите – 29-годишен и 20-годишен, и двамата местни жители. 29-годишният 17 пъти е регистриран в полицията в Гулянци за кражби.  Съучасникът му има 12 регистрации, също за кражби. Осъждани са. Вещите, обект на кражба, са иззети и върнати на собственичката. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1 т.3 във вр. с чл.194, ал.1 от НК. Материалите са докладвани в прокуратурата.

Пловдив. Полицията залови двама, заподозрени в кражба на метални стълбове преди няколко дни. Десет метални стълба за улично осветление на стойност около 1 500 лева бяха откраднати през нощта на 15 срещу 16 април от местността “Паниците” над  Калофер. Служителите от РУ-Карлово установиха, че това e извършено от  К.Т./31г./ и Д.Т./38г./ от Калофер.
Пловдивчанин бе заловен с наркотици от служители на Четвърто РУ. На ул.”Родопи” в Пловдив  полицаи спрели за проверка Т.Г./25г./ и намерили у него 6.7306 грама амфетамини. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди