изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:33 EEST
ЩЕ ПРЪСКАТ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ    
НовиниТрадиционната за пролетта дезакаризация на зелените площи в Добрич се предвижда да започне през следващата седмица, ако времето позволява това, каза за НДТ екологът на община Добрич Теодора Петкова.

Община Добрич има подписан договор с Дезинфекционната станция за извършване на обработка на площите срещу кърлежи, комари, бълхи, хлебарки. Предвижда се да се направи дезинфекция на всички детски заведения и Дома за стари хора.
Традиционно всяка година се извършва дезакаризация на зелените площи в града. Третират се срещу кърлежи 300-350 декара в градския парк - реконструираната му част, в района на детската площадка и алеята към кв. "Добротица". Ще се третират и градинките в центъра на града, включително тези пред Обреден дом, детската площадка до СОУ "П. Р. Славейков".
Междублоковите пространства в кварталите се обработват при сигнали отстрана на граждани. Така преди време е имало третиране срещу комари или пък срещу бълхи.
За обработването на зелените площи в детските градини, детските ясли, социалните домове и към другите второстепенни разпоредители с бюджетни средства, третирането на площите става по цените, които общината е договорила, обясни още Т. Петкова.

 

 

 


Сходни връзки

ЩЕ ПРЪСКАТ СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди