изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:06 EEST
СЛЕД 19 ГОДИНИ ДОБРИЧ СЕ ПОБРАТИМЯВА С ШАФХАУЗЕН    
НовиниПредложение за побратимяване на община Добрич с швейцарския град Шафхаузен предстои да бъде внесено на предстоящата сесия на Общинския съвет идния вторник.

Предложението идва, след като 19 години двата града си партнират основно в областта на здравеопазването и на околната среда. Благодарение на сътрудничеството, чийто инициатор е Почетният гражданин на Добрич д-р Андре Гредел, МБАЛ - Добрич получи огромна материална помощ от Кантоналната болница в Шафхаузен. По съвместни проекти, финансирани от швейцарска страна, се обновиха и модернизираха по високия стандарт на медицината в Швейцария основни структурни звена и отделения в болницата в Добрич. Цялостно бе преустроено отделението по анестезия и интензивно лечение, ортопедия, урология, централна стерилизационна, неонатология и родилна помощ, хирургията. Над 200 млади специалисти са преминали специализация в Кантоналната болница и други водещи швейцарски клиники. Програмата за партньорство  "Шафхаузен - Добрич" с автор д-р Андре Гредел бе официално призната за модел на Световната здравна организация за сътрудничество в сферата на здравеопазването в Източна Европа.
Другият значим проект между Добрич и Шафхаузен е Центърът за защита на природата и животните, който се реализира, благодарение на българо-швейцарското дружество "ПРО ЗОО". Въз основа на постигнатото кметът Детелина Николова предлага община Добрич да затвърди дългогодишното сътрудничество с Шафхаузен с подписването на договор за побратимяване между двете общини. Предвижда се така да се разкрият нови страни за партньорство и обмяна на опит в културната и образователна сфера.


 

 


Сходни връзки

СЛЕД 19 ГОДИНИ ДОБРИЧ СЕ ПОБРАТИМЯВА С ШАФХАУЗЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди