изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 08:53 EEST
Богомил Бонев - новият директор на Панаира    
Новини
Бившият вътрешен министър от правителството на СДС генерал Богомил Бонев е предложен за изпълнителен директор на "Международен панаир-Пловдив" АД. Това съобщи пред журналисти сегашният изпълнителен директор на дружеството Георги Гергов, предаде БТА.


Той аргументира предложението, което лично е направил, с факта, че генерал Бонев може да се справи успешно с ръководството на Международен панаир-Пловдив в условията на икономическата криза в България и в света. Самият Георги Гергов ще остане член на борда на директорите на дружеството.
"Генерал Бонев е мой кумец, но не това е причината изборът ми да падне върху него, след като дълго търсих подходящ човек", каза Гергов, цитиран от Дарик.
Собственик на 50.58% от панаира е смесеното дружество между Гергов и пловдивската община “Пълдин туринвест”. Новият мажоритарен собственик фактически е досегашният изпълнителен директор на панаира Георги Гергов, който неотдавна стана член на Висшия съвет на БСП.
Промяната на собствеността на дружеството от преимуществено държавна в преимуществено частна стана тихомълком в края на миналата година, след като Пловдивският окръжен съд одобри реституционните претенции на двама граждани да бъде увеличен акционерният им дял за сметка на държавното участие поради увеличението на капитала на панаира. След като съдът удовлетворил иска им, Георги Гергов изкупил дела на реститутите за 2.4 млн. лв., според собствените му думи. dir.bg
 


Сходни връзки

Богомил Бонев - новият директор на Панаира | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди