изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:51 EEST
Полицейски неволи    
Новини
Заради охраната на енергийния форум, който ще се проведе в София на 24 и 25 април, част от състава на МВР е командирован от провинцията. Голяма част от служителите са настанени в сгради, в които условията са повече от мизерни. Това съобщават пред БГНЕС от новоучредения синдикат на служителите в МВР.


Служителите са настанени в Горна баня, в бившата танкова дивизия. Условията там са под всякаква критика и не могат да се вместят в контекста на значението добри условия, годни за работа на командирования състав.
Полицаи от Русе, Силистра, Ловеч и Смолян в момента са били вчера на дъжда, при температура 3 градуса и отказват да влязат в помещенията, които им са предоставени, посочват от синдиката.
Служителите на МВР са настанени по 80 души на етаж в стаи за по 10 души. В сградата има 2 тоалетни с неработещи казанчета и баня с неработещ бойлер.
Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Иван Павлов проведе разговори по проблема с главния секретал на МВР Павлин Димитров, който е поел ангажимент да разреши проблема. В очакване на някакво решение служителите отказват да влязат в помещенията и стоят навън под дъжда, на плаца. Имало е опит да бъдат принудени да го направят под заплаха, че ще бъдат наказани за неизпълнение на заповед.
На полицаите са отпуснати пари за нощувки в размер на 40 лева, но те нямат право да ги ползват реално. Представителите на синдиката са в Горна баня и правят опити да разрешат проблема.
Вчера от МВР съобщиха, че Столичната полиция въвежда ограничителни мерки и промени в движението заради сигурността на участниците в международния енергиен форум. dir.bg
 


Сходни връзки

Полицейски неволи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди