изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:51 EEST
Данъчен от Враца имал 100 имота    
НовиниБизнесмен от Враца поиска чрез медиите ревизия на имотите на данъчен инспектор от ТД на НАП Враца. Марио Тончев обяви, че началника на отдел “Контрол” Валентин Николов и неговото семейство притежават “над 100 имота”.

Тончев предостави документи получени от Агенцията по вписванията, които показват имотите и сделките с тях от 2004 година до сега на данъчния инспектор, съпругата му, която е регионален директор в банка “ДСК” и техния син.
“Нека да проверим хората, които ни проверяват, тъй като прозирам тенденциозност в действията на данъчните служители”, обясни действията си Тончев. Две от неговите фирми са обект на ревизии от страна на НАП. Той е бил заподозрян, че "участва или е въвлечен в схема, целяща избягване на плащане на данъчни или осигурителни задължения и/или неправомерно ползване на данъчен кредит". Като резултат е получил актове в общ размер на над 227 хил.лв. Актовете са обжалвани и част от сумите са отпаднали. Отделно ревизия и акт е получила и неговата съпруга като частно лице.

Директорът на ТД на НАП Враца Александър Александров обясни, че всички служители декларират ежегодно собствените си имоти и доходи, и тези на семействата им, като документите се носят в централното управление на НАП, след което се извършват проверки от инспектората. Въпреки това ще изиска допълнителна проверка на имотите на своя служител. Той заяви още, че има много инстанции, които следят да не се проявява субективизъм в ревизионното производство.

От своя страна засегнатият Валентин Николов каза, че не познава лично бизнесмена Тончев и няма представа каква е причината за кампанията срещу него, но ще обмисли възможността да го подведе под отговорност за клевета. По отношение на броя на имотите Николов бе категоричен, че не са сто и въпроса не подлежи на коментар. /Дарик радио

 


Сходни връзки

Данъчен от Враца имал 100 имота | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди