изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:01 EEST
ЕКСПЕРТНА ГРУПА ПРОУЧВА РУМЪНСКИ ОПИТ    
НовиниКато партньор по проекта  "За прозрачни и открити областни и общински администрации",  Областна администрация - Добрич има задължението /в изпълнение на  дейност 3/ да определи експерт за  проучване на  добри практики в държави- членки на ЕС в областта на отчетността, прозрачността и превенция на корупцията, и адаптиране за прилагането им на местно ниво. Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

 В тази именно връзка изборът да направи проучване в Румъния, като бъде част от състав на работна група от община Шумен, е избран от областната ни управа да отиде старши експерт Левент Назим. Визитата в Северната ни съседка ще се проведе през периода 27-30 април. Планирано е събиране на информация по специално разработен въпросник, указващ методиката, допълват от пресслужбата на областна управа. След това ще бъде издаден наръчник на база на изготвен от експертите в групата доклад.
От администрацията припомнят, че на 17 март бе официалното откриване на проекта "За прозрачни и открити областни и общински администрации", по който бенефициент е областна администрация-Варна, а партньори са областни администрации Добрич, Шумен и Търговище. Целта му е повишаване ефективността в работата на  администрации чрез засилване на контрола, прозрачността, отчетността и утвърждаване на ефективни механизми за превенция, мониторинг и противодействие на корупцията. В период от 12 месеца ще се работи по повишаване на публичността и информираността на гражданите и бизнеса за административната дейност  чрез  предоставяне на по-широк достъп до обществената информация.
В продължение на една година работата ще се фокусира върху  разработването на единна методика - стандарти, унифицирани критерии и индикатори за измерване и отчитане на състоянието за прозрачност и отчетност на предлаганите услуги от 4-те областни администрации  и 32 общински администрации на тяхна територия.
 


Сходни връзки

ЕКСПЕРТНА ГРУПА ПРОУЧВА РУМЪНСКИ ОПИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди