изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:29 EEST
Световните агенции: БСП губи властта на 5 юли    
По света
Световните агенции съобщават за указа на българския президент Георги Първанов, с който българските парламентарни избори се насрочват за 5 юли, предаде БТА. Според проучванията на общественото мнение управляващите социалисти ще загубят властта заради растящите проблеми с икономиката и неуспеха си да преборят хроничната корупция, пише Ройтерс.


Според допитванията дясната опозиционна партия ГЕРБ на кмета на София Бойко Борисов увеличава преднината си пред социалистите след като кризата се прибави към растящия гняв заради корупцията, отбелязва агенцията.
Броят на българите, които са недоволни от водената от БСП трипартийна управляваща коалиция достигна около 80 процента, като хората заявяват, че им е омръзнало да живеят в най-бедната и най-корумпирана страна от ЕС, пише Ройтерс.
Доверието в трипартийната коалиция започна рязко да спада миналата година, след като Брюксел наказа България за неуспеха й да осъди корумпирани официални лица и да хвърли престъпни босове зад решетките чрез замразяване на милиони евро помощи, отбелязва Ройтерс.
След две десетилетия посткомунистическа стагнация мнозина разочаровани българи възлагат надеждата си на 49-годишния бивш телохранител и настоящ политик Бойко Борисов. Той основа ГЕРБ преди две години, за да се противопостави, по думите му, на корумпирания и провалил се политически елит, отбелязва Ройтерс.
Франс прес обръща внимание на приетото неотдавна в парламента изменение на избирателния закон, съгласно което прагът за влизане на коалиции в парламента става 8 процента. Това прави малко вероятно влизането в парламента на коалицията на две консервативни партии (ДСБ и СДС - бел. ред.), с които голямата дясна опозиционна партия ГЕРБ обмисляше да състави правителство, отбелязва АФП.
Франс прес цитира проучване на избирателните нагласи на Галъп, според което ГЕРБ получава 26 процента от гласовете, БСП 20, а Атака е на трето място с 9.
Според агенция ДПА ГЕРБ има 30 процента подкрепа. Тази партия досега е участвала само в местни, но не и в парламентарни избори, отбелязва агенцията. dir.bg
 


Сходни връзки

Световните агенции: БСП губи властта на 5 юли | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди