изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:19 EEST
Още 7 партии в Синята коалиция    
Политика
Националният съвет на СДС прие в дясната коалиция за Европейски парламент още седем партии, съобщи пред Дарик радио заместникът на лидера Мартин Димитров – д-р Тони Даскалов, който е и председател на сините в Благоевградско.


Решението за разширяване на коалицията е взето с мнозинство на заседание днес. Коалиционни партньори на СДС и ДСБ в Синята коалиция стават Радикалдемократическа партия, ПП "Никола Петков", БСДП на Николай Нихризов, "Българска християнска коалиция", Републиканска партия, БЗНС, оглавявано от Никола Ненчев и "Съюз на репресираните".
В последния момент от водените преговори лидерът на БДС "Радикали" – Евгени Бакърджиев, е отказал да участва в коалицията за евровота, но ще се включи с Мартин Димитров и Иван Костов в изборите за български парламент, съобщи още Тони Даскалов.
"Новото време" на Емил Кошлуков и "Обединените земеделци" на Анастасия Мозер няма да участват в коалицията на СДС и ДСБ за европейските избори. Преговорите с тях продължават за вота за национален парламент. Лично Мартин Димитров каза, че двете формации имали претенции, които нямало как да се удовлетворят, но не уточни какви.
Той цитира проучване на "Галъп", според което Синята коалиция ще има двама евродепутати, а на първите две места са представители на СДС и ДСБ. Димитров добави, че вече се водят разговори и с ВМРО, „Гергьовден” и ЗНС за общи мажоритарни кандидати на националния вот. След евровота въпросът ще се обсъжда и с ГЕРБ.
На въпрос как сините ще действат в случай, че и Върховният касационен съд откаже да регистрира Мартин Димитров председател на СДС, заместникът му Тони Даскалов заяви, че от името на новосформираната дясна коалиция ще се разпорежда бившият лидер Пламен Юруков.
"Той нееднократно е заявявал, че изцяло ще се съобрази с решенията на Националния съвет на партията и няма да променя така създаденото статукво", увери заместник-председателят на синята партия.
По-рано днес стана ясно, че две съдийки са си направили отвод и трети съдебен състав ще трябва да решава казуса с регистрацията на Мартин Димитров. Очаква се решението да бъде взето или до края на деня, или най-късно до края на работната седмица. dir.bg
 


Сходни връзки

Още 7 партии в Синята коалиция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди