изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:47 EEST
Шварценегер обяви извънредно положение    
Здраве
Губернаторът на щата Калифорния Арнолд Шварценегер обяви "извънредно положение" в щата заради разпространението на свинския грип, който уби 149 души в Мексико, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.


Местните власти потвърдиха 13 случая на свински грип в Калифорния. Нито един от тях не е бил фатален, въпреки че властите в Лос Анджелис разследват два смъртни случая като евентуално свързани с тази болест. Обявеното от Шварценегер извънредно положение позволява на щата по-бързо и лесно да се снабди с медицинска апаратура и материали.
По данни на Центъра за контрол и превенция на болестите до момента случаите на свински грип в САЩ са 64, като най-много от тях - 45 случая - са регистрирани в Ню Йорк, посочва ИТАР-ТАСС.
Смъртните случаи в Мексико, за които се подозира, че са причинени от новия тип свински грип, са достигнали 159, заяви министърът на здравеопазването Хосе Анхел Кордоба, предаде Ройтерс. Засега са потвърдени 26 случая. Мексиканското правителство съобщи, че броят на предполагаемите заразени от свински грип е достигнал 2 498 души, предаде Асошиейтед прес.
Открито е предполагаемото огнище на свинския грип в Мексико, съобщиха вчера експерти от Световната здравна организация, цитирани от ИТАР-ТАСС. По данни на СЗО това е селището Глория в щата Веракрус. Тук се намира една от най-големите ферми за свине в света, в която се отглеждат до 1 милион животни. Жителите на селището от февруари се оплакват от лошата миризма, която се носи от комплекса, а също от рязкото увеличаване на броя на мухите. Извършени през последните дни анализи са показали, че свинефермата в Глория може да е мястото, където се е появил вирусът-мутант на свинския грип.
Агенцията на ЕС за контрол на заболяванията настоятелно съветва да не се пътува до Мексико заради епидемията от свински грип в страната, съобщи Асошиейтед прес. Европейците трябва да пътуват до Мексико само при крайна необходимост, заяви директорката на Европейския център за превенции и контрол на заболяванията Сузана Якаб. dir.bg
 


Сходни връзки

Шварценегер обяви извънредно положение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди