изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:16 EEST
Ще разпитват 22-ма депутати за изтичане на секретна информация от парламента    
ПарламентСофия. Двадесет и двама народни представители ще бъдат разпитани в Столичното следствие заради теч на секретна информация от парламента. Това обяви от парламентарната трибуна народният представител от "Ред, законност, справедливост" Димитър Абаджиев, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

По думите на Абаджиев - всички са имали достъп до секретен доклад на директора на ДАНС Петко Сертов, съхраняван в строго охраняваната секретна секция за класифицирана информация в Народното събрание.
Сертов е докладвал пред комисията „Антимафия” за развоя на разследването по аферите на хасковския кмет Георги Иванов. Седмица по-късно кметът е разпространил в медиите основни пунктове от доклада, обясни Абаджиев. По думите му - това е накарало председателят на Комисията за борба с корупцията Бойко Великов да поиска разследване по случая. Така разпитването на депутатите вероятно е заради съмнения за изчезнали записи от скритите камери в секцията, обясни депутатът. Ако се окаже, че записите са изчезнали, то това очевидно е станало със съдействието на администрацията и може би и ръководството, коментира Абаджиев. От името на РЗС той поиска ръководството на НС да разпореди вътрешна проверка по случая за изясняване на персоналната отговорност и предаване на виновните на компетентните органи.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Ще разпитват 22-ма депутати за изтичане на секретна информация от парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди