изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:49 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ОЧАКВА НИ ГРАДОНОСНА ГОДИНА    
ЛюбопитноНавлизаме в пиков период на градушки, предупреждават добруджанските производители от ДЗИ-Добрич. Североизточна България е особено застрашена. Изследванията на научните работници показват, че явлението има пикови зони на всеки 11-14 години. Последният градобитен период за България е бил през периода 1982-1985 г. и сега страната ни се намира в нов цикъл. Държавата ни се намира в един от най-застрашените от градушка райони в Европа, заедно с останалите Балкански страни, Италия и Франция.

ВОДНИЯТ ШЕФ НЯМАЛО ДА НАПУСКА ПОСТА СИ ЗАРАДИ "ЕКОСТРОЙ"

Експертите на Световната банка не одобрили офертата на "Екострой" за подмяната на 6 км водопроводна мрежа в Добрич със средства по Водния заем. Утвърдена е офертата на "Главболгарстрой". Това съобщи управителят на "ВиК". При търга най-ниската цена бе на "Екострой", следвана от тази на "Главболгарстрой". Тогава водният шеф обяви, че ако Световната банка решат да не подпишат с "Екострой", той ще откаже да подпише договор с другата фирма, като така рискувал да бъде уволнен. Сега обаче заяви, че подписал с "Главболгарстрой" и нямало да подава оставка.
НДТ - 30 април 1999 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ОЧАКВА НИ ГРАДОНОСНА ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди