изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:35 EEST
Съдия поръчва: Осакати журналистките!    
Новини
"Съдия Васил Ганов ми поръча да осакатя две журналистки и един полицай." Шокиращото разкритие за врачанския магистрат направи наемникът, натоварен с мократа поръчка. Думите му са записани в делото срещу Ганов, което се води от Националната следствена служба. Това разкри съвместна проверка на "Стандарт" и "Труд".


Според показанията на свидетеля Ганов е поръчал да бъдат пребити кореспондентките на двата вестника във Враца Райна Тошева и Теменужка Йоцова. Повод за гнева на магистрата са статии на двете журналистки за инцидент, при който той е карал пиян.

"От 4 месеца работим по случая, още не сме готови със заключение", каза следовател номер 1 Бойко Найденов. Делото е секретно, тъй като са използвани "бръмбари".
"Не се шегувайте с мен, от вас чувам за тия неща", каза Ганов.

Думите на наемника са записани в дело, което се води в Националната следствена служба. Според твърденията му (името запазваме в тайна заради статута му на защитен свидетел) Ганов е поръчал да бъдат пребити кореспондентките във Враца на "Стандарт" и на "Труд" Райна Тошева и Теменужка Йоцова, както и сержант от местната Охранителна полиция. В следствието има образувано досъдебно производство по този случай, потвърди шефът на НСлС Бойко Найденов. От Върховна касационна прокуратура обясниха, че делото е секретно и още събират доказателства.

Първата среща между поръчител и изпълнител се състояла във врачанска кръчма през октомври м.г. При разговора Ганов попитал наемника готов ли е да осакати журналистки. Потресен от поръчката, нароченият за бияч още на следващия ден потърси разследващата журналистка от "Стандарт" Ирен Делчева. Той поиска от нея връзка с антимафиоти или агенти от ДАНС. Пред служители от сектор "Корупция" на ГДБОП наемникът разказа цялата история, като след това даде и писмени показания. По-късно мъжът потвърди думите си и пред съдия.

При разработката срещу Ганов са използвани и специални разузнавателни средства. В едни от записаните разговори съдията казва на наемника: "Почакай малко с поръчката", с което според разследващите потвърждава предварителната договорка. За сумата, която мъжът трябвало да получи след пребиването на колегите ни, съдията казал, че ще се договорят допълнително.

Разследването срещу врачанския магистрат се води повече от 6 месеца. В началото на годината то е предадено на Националната следствена служба. Още не сме съвсем готови да напишем заключителното постановление, обясни шефът на НСлС Бойко Найденов.

Операцията срещу Ганов е проведена в пълна секретност и на централно ниво. Наблюдавана е от Върховна касационна прокуратура. Двете журналистки не са били информирани, но антимафиотите са имали пълна грижа за сигурността им.

Полицаи твърдят, че имало опасност магистратът да се обърне и към друг изпълнител и затова действията и разговорите му са били контролирани. Съдията се е срещал няколко пъти с избрания от него "бияч", за да обсъждат подробностите. Тези разговори също са документирани, твърдят още запознати. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Съдия поръчва: Осакати журналистките! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди