изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:04 EEST
35 000 долара за най-добър резултат на маратона в Каварна    
СпортНа 9 май Каварна ще бъде домакин на Държавно първенство по маратон и Първи маратон за Голямата награда на Каварна. Наградният фонд на предстоящата надпревара е внушителната сума от 95 000 лева. В маратона се очаква да се включат много именити лекоатлети от страната и чужбина, сред които кенийци, руснаци, финландци и други.

 

Маратонецът, независимо дали е мъж или жена, който постигне най-добро време по сравнителната таблица на Международната федерация (ИААФ) на класическата дистанция от 42,195 км, ще си тръгне с 35 000 долара. Парични награди са предвидени за класиралите се на първите 6 места при мъжете и жените, както и на дистанцията от 11 км. Ще има и масов старт на 1000 м за ученици. Стартът на надпреварата е в 9.30 ч. от центъра на морския град.

Трасето, на което ще се проведе тазгодишното издание на маратона за голямата награда на Каварна, ще кандидатства за лиценз веднага след приключване на първото издание на надпреварата. Целта на организаторите е през следващата година то да бъде лицензирано от ИААФ, което ще позволи още по-силно участие през 2010-а и 2011-а година.

Мария СОТИРОВА

 

 


Сходни връзки

35 000 долара за най-добър резултат на маратона в Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди