изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:50 EEST
Двама убити и един прострелян в София    
Новини
16-годишният Емил Николов бе убит на място късно снощи в столичния квартал "Бояна". При инцидента бе ранен и 29-годишният Александър Христов, предаде БГНЕС. Инцидентът се разигра около 23.30 ч. пред Боянското ханче. И Николов, и Христов са регистрирани за кражби в полицията. Простреляните бяха открити в кола – сиво БМВ комби


Следите от куршумите се виждаха ясно по колата. Трупът на Николов се намираше на предната седалка до тази на шофьора. На мястото на инцидента пристигнаха коли на полицията, линейка и пожарната. Беше извършен оглед от специализирана група. Районът беше отцепен. Христов е настанен за лечение във Военно-медицинска академия, без опасност за живота. Той има наранявания в областта на рамото.
По неофициална информация и убитият и простреляният са от столичния квартал "Бояна" и са криминално проявени. На мястото на инцидента имаше близки на убития и простреляния, но те бяха агресивно настроени към журналистите. Тази сутрин започва втори оглед на мястото на кървавия инцидент.
Същата нощ е убит още един човек в София, съобщи МВР.
В квартал "Орландовци" около полунощ двама мъже влезли в къщата на 63-годишния Асен Асенов. Той обаче се събудил и открил стрелба по тях. 34-годишният М. Д. от Самоков е прострелян смъртоносно, макар да се опитал да пребие Асенов с метална тръба. Другият нападател е избягал. В джоба на убития е намерен и нож. И тримата са криминално проявени.

Деца и жена простреляни в ромски квартал в Бургас
09 май 2009 / News.dir.bg
Две деца на 11 и 15 години и жена на 53-години са простреляни късно снощи в ромския квартал "Победа" в Бургас.
Това съобщиха от Бургаската болница, предаде БГНЕС.
За кървавия екшън потвърдиха и от Бургаската полиция, но повече подробности за причините за инцидента засега не са известни.
Кървавата драма е станала снощи малко след 22 часа на улица "Волга" №20. 11- годишната Мария Петрова е простреляна в областта на корема и на крака.
15- годишният Ангел е прострелян в крака, както и 53- годишната Султанка Ангелова, чиито крайници също са наранени. Тримата са хоспитализирани. От Спешно отделение казаха, че състоянието им започва да се стабилизира, но и тримата ще останат под наблюдение.
Причини за престрелката са вероятно битови причини. По първоначална информация е стреляно с газово оръжие, но са намерени гилзи и от бойни патрони. Очаквайте подробности.
 
Убийство край Боянското ханче (ОБЗОР)
09 май 2009 | 09:57 | Агенция "Фокус"
София. Двама криминално проявени пострадаха тежко при стрелба край Боянското ханче в кв. „Бояна” в столицата тази нощ. 16-годишният Е.Н. беше убит, а 29-годишния А.Х. пострада тежко. Сигналът за стрелбата е подаден от очевидци на телефон 112 около 23.30 часа. Установено е, че мишена на стрелбата са били двама младежи в лек автомобил „БМВ”. Е.Н. е починал на място, а А.Х. е излязъл от колата ранен и е потърсил помощ в съседна къща. Веднага е бил откаран във Военномедицинска академия (ВМА) за оказване на спешна медицинска помощ с частен автомобил. И двамата са криминално проявени. Убитият Е.Н. има регистрации за унищожаване на чуждо имущество, а раненият А.Х. – за притежаване на наркотици, кражби и противозаконно отнемане на МПС. Криминалистите работят по няколко версии за стрелбата. В момента се прави втори оглед на мястото на инцидента.

Убийства в кв. „Бояна”, справка Агенция „Фокус”:

17 октомври 2008 г.
Началникът на политическия кабинет на Ахмед Доган Ахмед Емин е открит мъртъв с огнестрелна рана в столичния квартал „Бояна” на ул. „Беловодски път”. Още в първите часове след инцидента от полицията обявяват, че Емин се е самоубил. Около два месеца след инцидента версията за самоубийство на Емин е потвърдена.

14 май 2007 г.
45-годишният Александър Тасев, президент на ФК “Локомотив” (Пловдив), е убит в столичния квартал „Бояна”. Александър Тасев е застрелян около 10,30 часа на ул. “Севастократор Калоян”. Тялото му е намерено в лекия му автомобил черен “Мерцедес” S класа. Тасев е прострелян с два куршума в главата.

29 ноември 2003 г.
В кв. „Бояна” е намерен трупът на 24-годишният Борис Арсов, по прякор Борчо. Борис Арсов е убит ден по-рано. Той е криминално проявен. В полицията е регистриран многократно за кражби, през 1996 г. му е издадена и присъда. За Борис Арсов е известно, че е бил от обкръжението на Асен Петров, известен с прякора Шаки (убит на 31 август 2004 г.). Хората от кръга на Шаки са задържани и разследвани във връзка с убийството на Филип Наийденов-Фатик (19 август 2003 г.).

16 ноември 2000 г., София
Момчил Бенев е взривен в столичния кв. "Бояна" на ул. “Беловодски път”. Бенев е сравнително високо в йерархията на СИК. Той е собственик на верига зали за хазартни игри заедно с един от столичните лидери на групировката Любен Боянов Пехливанов.
 


Сходни връзки

Двама убити и един прострелян в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди