изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 11:03 EEST
СЕДМОКЛАСНИЦИ СПАХА В УЧИЛИЩЕ    
ОбразованиеСедмокласници от СОУ "П. Р. Славейков" преспаха в нощта на 28 срещу 29 април в школото.  Идеята за нощувката е на тяхната класна и преподавател по литература Елена Михайлова. Пред НДТ преподавателката заяви, че идеята й е хрумнала случайно. Целта, която си е поставила, е една нощ децата да не играят пред компютъра, а да проведат час с книга в ръка преди лягане, както и да разберат ползата от компютъра, но и ползата от книгата.

За целта школото бе осигурило всичко необходимо. През нощта на вахта в училището бе лекарски екип, имаше и кола на разположение. Заедно с децата в библиотеката и в импровизираната спалня - намиращия се срещу библиотеката кабинет по физика, нощуваха самата преподавателка, библиотекарката на училището и пом.-директор. Необикновеният час - нощ започна в 20.30 часа. Целият клас, с изключение на трима отсъстващи по здравословни причини, бе пристигнал в училището и настанен в библиотеката. Децата бяха разделени в 4 работни групи, като проведоха няколко игри, имащи за цел да им покажат плюсовете на книгата и компютъра.
Училището бе подсигурило и подкрепителни - напитки и закуски. Преди лягане децата проведоха и дискусия "Книгата срещу компютъра".
След необикновената нощ седмокласниците заявиха, че това е било изключително преживяване за тях и са готови отново да нощуват в училище с госпожата. Купонът продължил цяла нощ, като никой не мигнал до сутринта. Децата споделиха, че сред това, което най-много им е харесало, са били танците след четенето и дискусиите. Въпреки това, изводите на тийнейджърите са, че може да се съчетават компютър и книги и няма нищо лошо в това да се чете книга понякога. Децата са избрали в интернет подарък за библиотеката - енциклопедия на световните литературни герои и часовник, като поясниха, че така училищната библиотека ще обогати фонда си и за първи път в нея ще бъде поставен часовник, за да се вижда кой колко чете. Тийнейджърите са опитали да научат госпожата на нещо и да й предадат компютърни умения, но се оказало, че това е невъзможно, тъй като учителката им по български и литература била "стар хакер", както тя сама се изрази с усмивка.
 


Сходни връзки

СЕДМОКЛАСНИЦИ СПАХА В УЧИЛИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди