изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:57 EEST
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА МРЪСНО ЛИ Е ЕЗЕРОТО В ПАРКА?    
НовиниВ редакцията на вестник "Нова добруджанска трибуна" бе получено писмо от добричлията Георги Георгиев.

 В него той  алармира, че езерото в парка е заредено с вода, без да е почистено. Пише, че езерото е замърсено с пръст, камъни, отпадъци, бутилки, клони. В тази връзка въпросите му са кой стопанисва езерото? Кой го контролира? Длъжни ли са гражданите на Добрич да гледат цяла година замърсеното езеро, което прилича на блато, когато се говори, че има проект за почистване и ремонт на другата част от езерото до Дома за стари хора?
По този повод НДТ се обърна за коментар към Община град Добрич. От там по-късно ни отговориха, че е била извършена проверка. Тя е установила, че езерото в градския парк се стопанисва от фирмата, която е собственик на ресторант "Лебед". В момента на проверката езерото бе чисто, коментира пред НДТ В. Мандева - еколог в община Добрич. Тя каза, че в единия му край, който е заустен, при проверката са открити пластмасови бутилки, но стопаните обяснили, че постоянно почистват. Това се налагало, тъй като младежи непрестанно изхвърлят в езерото различни боклуци. От фирмата, която стопанисва ресторант "Лебед" обяснили, че когато почистили езерото преди да го напълнят с вода, се наложило да извозят три камиона с отпадъци. В момента езерото е и зарибено, без това да е ангажимент на фирмата, обясни г-жа Мандева.
 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА МРЪСНО ЛИ Е ЕЗЕРОТО В ПАРКА? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди