изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:02 EEST
РОТАРИАНЦИТЕ ПРАВЯТ СЛЪНЧЕВ ЧАСОВНИК    
Ротари/Rotary Пред НДТ - президентът на Ротари клуб - Добрич Добрин Добрев

- Г-н Добрев, разкажете малко повече за предстоящия благотворителен бал, който организират ротарианците?


- Всяка ротарианска година, която е от 23 юни до 22 юни на следващата, ние си избираме по една инициатива, с цел да направим града си по-хубав за всички нас. Тази година сме се обединили около идеята да направим слънчев часовник в града. Затова и организираме пролетната си благотворителна вечер, която ще се проведе на 15 май от 19.30 ч. в ресторант "България". Със събраните средства от пролетната вечеря ще изградим слънчев часовник и стария български календар, които ще останат за бъдещите поколения. Това ще е един чудесен скулптурен елемент за града ни. Изцяло работим с подкрепата на общината, като очакваме те да ни предложат и подходящо място, където да бъде монтиран часовникът, когато бъде готов.


- Има ли изработен проект за часовника?


- Всъщност, няма готов проект и съвместно с общината предстои да направим конкурс. Единственото, което ще присъства в проекта е елемент, разработен от нашия приятел покоен Христо Господинов, представляващ старобългарския календар - т. нар. робуш. Идеята ни е около него да бъдат разположени месингови цифри. Именно това сме използвали и за визия на поканата си за благотворителната вечер.


- През миналата година стартира още един проект - направата на спортна площадка. На какъв етап е работата там?


- Тази година завършихме първият етап - футболното игрище. Продължаваме работата си, като разбрахме, че и други организации като БФС щели да отпуснат финансиране. Площадката ще е с осветление, на нея ще има баскетболно игрище, тенис маси. Ние подпомагаме много и различни инициативи.


Разговаря Виржиния ЦВЕТАНОВА

РОТАРИАНЦИТЕ ОТБЕЛЯЗВАТ 104 ГОДИНИ

 


Сходни връзки

РОТАРИАНЦИТЕ ПРАВЯТ СЛЪНЧЕВ ЧАСОВНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди