изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:07 EEST
Яне Янев: Решението на Конституционния съд е пълен абсурд    
ПолитикаСофия. Ако Конституционният съд (КС) е отменил 8% бариера за коалициите, значи че е произнесъл присъда срещу 20-годишния прокомунистически андрей-лукановски политически модел. Това показва, че КС не е безпристрастен и не е независима съдебна институции, а изпълняващ слугинска роля на партиите от статуквото.

Това каза пред Агенция „Фокус” председателят на партия „Ред, законност и справедливост” (РЗС) Яне Янев, инициатор на предложението за 8 % бариера, която Народното събрание одобри за коалициите на парламентарните избори.
Партиите от статуквото се договарят 20 години, така че лидерите им да оцелеят и корпорациите, които са създали чрез политическата власт, да продължават да бъдат безнаказани и толерирани, каза той.
„Случващото се е пълен абсурд и няма нищо общо с демокрацията, защото в Конституцията няма никъде ограничение относно бариерата. 4 % е за национални избори, 6 % е за евроизборите, а всеки общински съвет се избира с различна бариера. Да речем бариерата в Сандански е 7 %, а във Варна е 9 %. Така че КС спеше ли до момента, за да види, че досега тези бариери са действали?”, заяви Янев.
Председателят на РЗС обяснява решението на КС за отмяната на бариерата с обвързаността на докладчика по делото съдия Васил Гоцев с председателя на ДСБ Иван Костов.
„Всички останали ги е срам да бъдат докладчици за такава юридическа перверзия и са сложили нещастния човек, който обслужва - преди Политбюро на БКП, а сега – старата десница или по-точно коалиция на Костов”, каза Янев.
Янев заяви, че РЗС ще предприеме конкретни действия във връзка с решението на КС. Те ще бъдат оповестени на специална пресконференция утре.
Синята коалиция не е обект вече на анализи от РЗС, коментира Янев. Според него дори и при 4 % бариера не е възможно да има дясно-центристко управление на страната във формат ГЕРБ – Синята коалиция.
„Синята коалицията е обект на вътрешни раздори, братоубийствена война и дребно надлъгване, което цели единствено пак да се промънкат в парламента едни и същи до болка познати стари лица. Вижте евролистата на старата деница. Ако считате, че Надежда Михайлова и Светослав Малинов са нови лица – елате пак да си говорим”, каза той.
Галина ДИМОВА
 


Сходни връзки

Яне Янев: Решението на Конституционния съд е пълен абсурд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди