изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:44 EEST
КЗК СЕ САМОСЕЗИРА СРЕЩУ ШЕСТ ГОЛЕМИ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ    
ИкономикаОт пресцентъра на КЗК съобщават, че със свое решение от 7 май Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ се самосезира и образува производство по преписка за разследване на евентуално извършени нарушения, изразяващи се в забранени вертикални споразумения срещу 6 големи търговски вериги за хранителни стоки, а именно "Метро Кеш & Кери" ЕООД, "Билла България" ЕООД, "Кауфланд България" ЕООД, "Пикадили" АД, "Максима България" ЕООД и "Хит хипермаркет" ЕООД.

Производството е образувано по повод постъпили сигнали от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), както и въз основа на  собствени анализи  на КЗК, относно наличието на забранени вертикални споразумения и антиконкурентни практики, налагани от големите търговски вериги спрямо доставчиците на храни и бързо оборотни стоки. КЗК ще проведе задълбочено проучване, като срокът му не е определен, тъй като зависи от редица фактори, като сложността на случая, броя на ответниците, степента на сътрудничество от тяхна страна и пълното гарантиране правото им на защита, допълват от комисията. В окончателното решение по случая, КЗК  може да установи нарушение и да наложи санкция, както и да постанови прекратяване на нарушението. При установяване на антиконкурентни практики, КЗК също може да постанови решение за поемане на задължения от страна на търговските вериги за преустановяването им, допълват още то пресслужбата на комисията.
 


Сходни връзки

КЗК СЕ САМОСЕЗИРА СРЕЩУ ШЕСТ ГОЛЕМИ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди