изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:36 EEST
Украден крадна „Бяла роза” – превръща я във вселенски хит    
Новини Най-търсената юго поп звезда за всички времена е Неда Украден. Сръбската легенда е издала над 5 млн аудионосители. Досега най-известните български фолкаджийки правеха хитове по нейни песни, какъвто е случаят с песента ”Диаманти”. По нея фурията Ивана създаде своята „Води ме в някоя квартална кръчма”. Сега обаче Неда, спрягана за сръбската Лили Иванова, ще върне жеста.

Фолкзвездата ще запее на родния си език вселенския БГ хит "Бяла роза". Емблематичната песен на популярната народна изпълнителка от "Пайнер" Славка Калчева до такава степен е впечатлила Неда, че тя се е зарекла да я вкара и в своя репертоар. За целта и за да е всичко точно и законно, певицата ще се разбере и за авторските права със Славка, която стана популярна именно с "Бяла роза".

"Бяла роза" ме потресе. Любопитно е, че тя е хит в целия свят. Където и да я изпълня, публиката полудява," обясни Украден. Досега тя я изпълнява в оригинал, на български, но смята да я преведе и на родния си език, за да има още по-голям успех в западната ни съседка.

Неда има в репертоара си хитове като ”Шуми, шуми яворе, „Зора йе”. Сега тя възнамерява да вкара в репертоара си и вечни български песни като "Морен сокол пие", "Лиляно моме", "Македонско девойче", "Ясен месец" и др. У нас в БИАД и "Ориент 33" вече се завъртя най-новият й сингъл "Дивна и опасна".  http://kliuki.net
 


Сходни връзки

Украден крадна „Бяла роза” – превръща я във вселенски хит | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Украден крадна „Бяла роза” – превръща я във вселенски хит
Автор: Anonymous да 2009-05-15 @ 10:24 EEST

ОТВРАТ!!!!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди