изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:21 EEST
Ударно раздаване на висши постове    
ПарламентДо 18.00 ч. на 19 май парламентарните групи ще могат да правят предложения за членове на органите, чийто мандат е изтекъл или съставът им трябва да се попълни, реши днес парламентът.

Депутатите трябва да предложат нов състав на Комисията за защита на конкуренцията и на Комисията за финансов надзор, член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация на мястото на починал член, както и член на Сметната палата.
Народните представители трябва да предложат и членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), които ще бъдат избрани след обнародване на Закона за публичното радиоразпръскване, предаде БТА. Със закона депутатите увеличиха състава на КРС. Парламентарните групи трябва да предложат и членове на Национално бюро за контрол над специалните разузнавателни средства.
Народни представители от ДСБ възразиха срещу това. Екатерина Михайлова заяви, че БСП и ДПС имат договорка за поставяне на определени хора на тези места, преди да завърши мандатът на този парламент. Кой определя тези срокове, те текат по съответните закони, посочи Михайлова. Според нея е абсурд да се предлагат членове на органи по закони, които още не са влезли в сила.
Веселин Методиев допълни от парламентарната трибуна, че е абсурдно да се определят такива срокове и се надява следващото Народно събрание, в което сегашните управляващи нямало да имат мнозинство, да оттегли новоизбраните членове. Какъв е смисълът те да пребивават там само за два месеца, попита той. dir.bg
 


Сходни връзки

Ударно раздаване на висши постове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди