изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:06 EEST
Депутати забраниха изцяло пушенето на закрити обществени места    
Парламент

Да се забрани изцяло пушенето на закрити обществени места, решиха депутатите като приеха окончателно текстове от промените в закона за здравето. Очаква се забраната да влезе в сила от 1 юни 2010 година каквото предложението на правителството. След гласуването обаче голяма част от народните представители се усъмниха, че забраната действително ще се спазва.



До момента действаше частична забрана за пушенето на обществени места, катов ресторантите и кафенетата местата за пушачи и непушачи се поделяха на половина. Глобата за пристъпване на забраната за физически лица е от 50 до 100 лева, а за юридически - от 200 до 2000 лева.

По време на гласуването някои от депутатите поискаха прегласуване с аргумента, че мярката е крайна и е прибързана. Стоян Витанов от БСП коментира, че с приемането на промяната 2,5 млн. българи априори са обявени за престъпници. „Приемаме едни неработещ закон, не е ясно как ще се следи забраната", допълни Витанов.

Олимпи Кътев от НДСВ предложи на колегите, които не го харесват като пушач и пиещ бира, да се преместят в съседни заведения. „По същата логика мога да бъда недоволен от други неща като това защо има толкова пълни хора, аз харесвам по-слаби брюнетки и така ми се нарушават правата", каза Кътев.

Руденко Йорданов от БСП подкрепи промяната като обясни, че няма как да не се спази международната договореност, която задължава над 100 страни да забранят пушенето в закрити места.

dariknews.bg


 


Сходни връзки

Депутати забраниха изцяло пушенето на закрити обществени места | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди