изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:28 EEST
Отхвърлиха искането за промяна на мярката за неотклонение на 38-годишен, разследван за грабеж на британско семейство    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд остави без уважение жалбата на 38-годишния Митко С. М. от Добрич, обвиняем по досъдебно производство за грабеж, придружен със сила и заплахи, на британско семейство, живеещо в с. Богдан, община Добричка. Той е уличен, че в съучастие с друго лице на 29.11.2008 г. са нахлули в дома на потърпевшите и отнели 3 865 лв., множество техника и лек автомобил „Фолксваген Поло”.

 

Срещу Митко М. са повдигнати също обвинения за незаконно притежание на боеприпаси и множество засадени растения канабис, открити в дома му. Лицето е привлечено като обвиняем на 12.02.2009 г., а на следващия ден Районен съд – Добрич, му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража”. 

Митко М. обжалва репресивната принуда и поиска да тя да бъде изменена в по-леката „домашен арест”, за да се грижи за новороденото си дете. Адвокатът му посочи, че няма кой друг да помага на майката на детето.

Добричкият окръжен съд взе предвид, че Митко М. е разследван за 4 тежки престъпления, а грабежът на чужденците е извършен при условията на опасен рецидив, предвид миналите му осъждания. Съдът се констатира също лошите характеристични данни на лицето, както й фактът, че има семейство и очаква дете, не го е възпрял да извърши деянието, за което е привлечен да отговаря. Съдът остави без уважение жалбата му.

Определението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.

 

15.05.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

 


Сходни връзки

Отхвърлиха искането за промяна на мярката за неотклонение на 38-годишен, разследван за грабеж на британско семейство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди