изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:30 EEST
ПРЕТ-А-ПОРТЕ НА ВИНОТО В БАЛЧИК    
НовиниС фестивала “Дианисополис” се поставя началото на винен туризъм у нас

Първият у нас винен фест “Дианисополис 2009” ще се проведе в Балчик от 12 до 14 юни, съобщи кметът на града Николай Ангелов. Това е първото събитие по линия на винения туризъм у нас, твърдят организаторите.
Фестът ще се проведе в “Двореца”. Името му е свързано със старото име на Балчик Дианисополис. Десет винарни от страната са потвърдили участие. Организаторите са категорични, че са заложили на българското качество. Поканили са само български винарни, които предлагат много квалитетни вина. Това ще е бутиково събитие, на което няма да има произволно и случайно попаднали вина, твърдят от община Балчик. За подбора те са разчитали на професионалните организации на лозаро-винарите и на вносителите на вина, както и на изтъкнати сомелиери.
Идеята на община Балчик е фестът да се превърне в традиционен.
За първи път у нас при представянето на най-успешните български марки вина ще акомпанират виртуозни изпълнители на класическа музика като братя Ешкенази. Специално адаптирана за открита сцена е и постановката на Народния театър по пиесата на Стефан Цанев “Последната нощ на Сократ”.
 


Сходни връзки

ПРЕТ-А-ПОРТЕ НА ВИНОТО В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди