изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 09:06 EEST
ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ ОБСЪДИХА СВОИ ПРОЕКТИ    
ОбществоВ СОУ "Йордан Йовков" в Тервел през последните 3 години се утвърди интересна форма на проверка на знанията на учениците по предмета  „Свят и личност”.


Зрелостниците подготвят свои проектни предложения и ги представят и обсъждат с преподавателите. При подготовката учениците ползват информация за конкретни отворени към момента схеми за финансиране по различни програми. Идеите си младежите формулират и развиват, като ползват опита и практиката на общината и училището си. Проектите могат да бъдат насочени както към подобряване състоянието на публичната инфраструктура, така и към дейности в сферата на бизнеса и предприемачеството. Традиционно на обсъждането присъства представител на общината.
В навечерието на сбогуването си с училището и тази година младите хора от Тервел показаха ясните си виждания по определени проблеми и желанието си да работят за разрешаването им. Зрелостниците, групирани в 7 работни екипа, представиха 7 проектни предложения. Едно от тях е свързано с проблеми с материалната база на училището им.
Две от предложенията илюстрираха желанието на учениците да имат атрактивно оформление на представителното фоайе на втория етаж на училището. Представиха се идеи за оформяне на табла, свързани с националната ни история и светини – Рилския манастир, Боянската църква, Кан Тервел, Освобождението на България от турско робство и др. Някои от екипите показаха желание и виждания за стартиране на бизнес. Представени бяха проекти за откриване на заведение за бързо хранене в Тервел, на киносалон, създаване на стопанство за млади фермери и на офис за консултантски услуги в областта на строителството.НДТ
 


Сходни връзки

ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ ОБСЪДИХА СВОИ ПРОЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди