изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:08 EEST
”Избори” на 23 май изпратиха 7 партии в ЕП    
Общество
Седем политически формации имат възможност да излъчат представители в Европейския парламент, съобщи на пресконференция днес Николай Николов от "Барометър инфо", предаде БТА.


Той представи данни от последното проучване на агенцията. Изследването е направено на 23 май като "симулативно гласуване", тоест участвалите 1210 души са пускали в урни съответните бюлетини, както в изборен ден.
Николов уточни, че този метод на изследване дава максимално близки до реалните изборни резултати, но методът не може да прогнозира избирателна активност.
Урните са били разположени в София, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Варна и Велико Търново, а подвижни урни са преминавали и в по-малки населени места като Троян, Драгоман, Козлодуй, Аксаково.
Пет от формациите със сигурност ще имат депутати в ЕП, според резултатите от изследването. Това са ГЕРБ - 25.87 на сто, Коалиция за България - 18.02 процента, ДПС -16.36 на сто, Синята коалиция - 10.74 процента и "Атака" - 8.26 на сто.
"Напред" и РЗС имат шанс да преминат бариерата съответно с 5.54 на сто и с 5.12 процента, коментира Николов.
НДСВ събира 2.15 на сто от гласовете. Според Николов, една от причините за този резултат на движението е, че то е изписано "Национално движение за стабилност и възход" и хората не го разпознават под това име.
Мандатите, които са разпределени със сигурност, според тези резултати, са 4 сигурни депутатски места за ГЕРБ, 3 сигурни за Коалиция за България, двама за ДПС и по един за Синята коалиция и "Атака".
Разпределението на останалите 6 мандата зависи от представянето на "Напред" и РЗС, както и от избирателната активност, коментира Николов.
Преброяването на бюлетините от симулационното гласуване е показало, че не повече от 10 процента от избирателите са се възползвали от правото си на преференциално гласуване. Няма нито един кандидат, който да събира преференциално повече от 15 процента от гласовете за листата, в която участва, за да може да се извърши пренареждане на кандидатите. dir.bg
 


Сходни връзки

”Избори” на 23 май изпратиха 7 партии в ЕП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди