изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:41 EEST
Кунева и Калфин събират най-много гласове    
Новини
Меглена Кунева е най-харесваната от всички водачи на евролисти, показват данни от национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 16 и 19 май сред 1000 души, предаде БТА.


Меглена Кунева, издигната от НДСВ, е одобрявана от 48% от интервюираните, като най-изразителна подкрепа за нея се наблюдава сред висшистите, сред жителите на малките градове и на селата, сред хората със жизнен стандарт около средния, както и сред тези с подчертано европейско самосъзнание.
Ивайло Калфин е вторият по одобрение водач на листа за евровота. 34% от участвалите в изследването го харесват в това му амплоа, като сред тях преобладават симпатизанти на БСП.
В сравнение с рейтинга му като министър, номинацията за водач на листа му носи бонус от 3%. Румяна Желева е харесвана от 28% от пълнолетните български граждани. Най-големи симпатии към първата в евролистата на ГЕРБ изразяват младите (на възраст до 39 г.) и хората с образование по-високо от средното. Подкрепата за нея е висока и сред симпатизантите на ГЕРБ.
26% от респондентите харесват Надежда Михайлова като водач на листата на "Синята коалиция". Това я прави политикът с най-висок рейтинг сред сините лидери. Михайлова е фаворит на образованите, на столичаните (където позициите й са по-добри от тези на Румяна Желева) и на симпатизантите на Синята коалиция.
Емил Кошлуков, водач на евролистата на "ЛИДЕР", е одобряван от 24% от интервюираните.
Водачите на листите на коалиция „Напред” – Любен Дилов и на "Атака" – Димитър Стоянов, получават равни дялове обществено одобрение (по 18%). Димитър Абаджиев, водач на листата на партия „Ред, законност и справедливост”, е одобряван в това си качество от 13% от избирателите.
Ако изборите за български представители в Европейския парламент бяха към 19 май, за ГЕРБ биха гласували 32,4 на сто от хората, които ще вземат участие във вота, показва още проучването. Коалиция за България би привлякла 26,8 на сто от имащите намерение да гласуват, ДПС - 12,1 на сто, "Атака" - 11 процента, Синята коалиция - 6,2 процента, партия "Ред, законност и справедливост" - 3,9 на сто. НДСВ би получило подкрепата на 3 на сто от хората, които ще гласуват, "Напред" - 2 на сто, а "ЛИДЕР" - на 1,8 процента.
Лекото свиване на електората на ГЕРБ и нарасналата мобилизация на привържениците на левицата водят до лек спад в дистанцията между тези две формации, коментират социолозите. dir.bg
 


Сходни връзки

Кунева и Калфин събират най-много гласове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди